Vaslui: Portret/ Denisa Burghelea culege trofee cu muzica uşoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 12 ani, eleva se poate lăuda cu participări la nenumărate concursuri de muzică naţionale şi  internaţionale, unde a câştigat premiu după premiu.

A descoperit tainele muzicii încă de la vârsta de 5 ani. Fetiţa povesteşte că îi plăcea să urmărească emisiunile pentru copii şi fredona orice melodie pe care o auzea la televizor. Cea care a insistat să urmeze cursurile unui cerc de muzică a fost bunica ei, care în tinereţe a fost o solistă apreciată în întreaga ţară.


„Sunt o fată frumuşică“


„Urmăream cu atenţie toate emisiunile pentru copii şi încercam să fredonez toate cântecele. Atunci am descoperit una din melodiile mele preferate, «Sunt o fată frumuşică», pe care, ulterior, am învăţat să o interpretez impecabil cu ajutorul bunicii mele“, povesteşte Denisa. Aşa a ajuns, în urmă cu un an, la Palatul Copiilor „Constantin Didlescu“, sub îndrumarea profesorului Alin Bulboacă.


Graţie calităţilor ei vocale deosebite, profesorul Alin Bulboacă a avut curaj să participe cu ea la concursuri la doar două luni după ce a început să o pregătească. Micuţa solistă s-a remarcat la toate festivalurile la care a participat, drept dovadă fiind nenumăratele diplome şi medalii pe care le are în vitrină. „Denisa este unul dintre copiii care au acel ceva special pentru muzica uşoară. Este un copil foarte talentat, pune mult suflet în ceea ce face şi eu cred că îşi poate îndeplini visul, şi anume acela de a deveni o «stea» a muzicii uşoare. Este plăcut să lucrezi cu ea şi, la fel ca mulţi alţi elevi pe care îi pregătesc, este una din solistele cu care nu îmi este frică să particip la cocursuri sau festivaluri“, o laudă profesorul Alin Bulboacă.

În mai 2010, Denisa a participat la Iaşi la primul ei concurs de talie mondială, „Ofrandă sufletului“, unde a câştigat marele premiu. Acum, se pregăteşte intens pentru un alt concurs internaţional, „Music for Kids“, care va avea loc în iunie la Iaşi. Părinţii i-au cumpărat o staţie electrică cu microfon şi, în loc să se joace cu ceilalţi copii în timpul liber, ea preferă să cânte.


Vrea să ajungă ca Andra


„Vreau neapărat să câştig acest concurs. Mă pregătesc intens, chiar şi acasă. Pe lângă piesa cu care voi participa, repet şi piese de-ale Andrei, deoarece le consider foarte grele, atât din punct de vedere muzical, cât şi în ceea ce priveşte interpretarea. Andra este solista cea mai complexă din România“, a încheiat copila.

întrebări şi răspunsuri
Ce vrei să te faci când vei fi mare?
Fără doar şi poate, vreau să ajung o vedetă a muzicii uşoare. Vreau să fiu la fel de celebră ca Andra. Vreau să le arăt tuturor cât de mult înseamnă muzica pentru mine şi ştiu că pot să fac acest lucru.
Vei urma cursurile şcolilor de muzică?
Cu siguranţă. Îmi doresc să termin Conservatorul, deoarece şi teoria face parte din cariera unui artist, nu doar talentul.

ce-i place
Adoră să meargă la şcoală, iar în vacanţă îi place să călătorească foarte mult. Îi plac mult pisicile. „Obiectele mele preferate sunt matematica, limba română şi desenul. Atunci când sunt în vacanţă îmi place să merg cu familia la munte, deoarece acolo te relaxezi cel mai bine“, spune Denisa.

ce nu-i place
Urăşte minciuna şi falsitatea unora dintre semenii săi. „Nu-mi plac oamenii cicălitori şi mincinoşii. Oamenii falşi nu îmi inspiră încredere şi, binenţeles, când întâlnesc astfel de persoane ori le ocolesc ori stric prietenia cu ele“, susţine micuţa.

profil
născută. 1 septembrie 1999.
studii. Este elevă în clasa a V-a la Şcoala nr. 5 „Ştefan cel Mare“ din Vaslui.
familie. Mai are o soră în clasa a VIII-a.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite