Vaslui: Portret/ Cristiana Miroşanu: „Caut elementul logic în orice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleva are cinci ani de când este prima pe judeţ la limba engleză. Are rezultate foarte bune şi la olimpiadele naţionale.

Cristiana este una dintre cele mai bune eleve de la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“ din Bârlad. Tânăra se poate lăuda cu participări la zeci de concursuri judeţene şi naţionale. Chiar dacă şi-a ales profilul Matematică-Informatică, eleva s-a remarcat până acum la concursurile naţionale de limba engleză şi geografie.

„Mama a fost cea care m-a învăţat primele cuvinte în limba engleză pe când încă eram la grădiniţă. După ce am intrat la şcoală am început să lucrez foarte mult şi la gramatică pentru că este destul de dificilă. Acum, pot spune că vorbesc fluent această limbă, dar întotdeauna mai este câte ceva de învăţat“, a spus Cristiana. Ea îşi aminteşte că a avut prima participare la olimpiada de engleză pe când era în clasa a VII-a.

„Atunci am reuşit să obţin cel mai bun rezultat pe judeţ. Din păcate, în acea perioadă nu exista o etapă superioară, o olimpiadă naţională“, a mai spus liceanca. De altfel, din clasa a VII-a şi până în prezent, Cristiana Miroşanu a reuşit performanţa de a ţine ştacheta la cel mai înalt nivel.

„Mă bucur că de cinci ani am reuşit să mă clasez prima pe judeţ. Pentru mine, engleza aproape că a devenit o limbă maternă. Gândesc de multe ori în engleză pentru că sunt anumite situaţii care nu pot fi exprimate în limba română“, a mai spus Cristiana.


Vorbeşte fluent şi germana


Pe lângă engleză, tânăra a participat la mai multe concursuri naţionale la geografie. Cea mai bună performanţă a obţinut-o în clasa a IX-a, atunci când s-a clasat a patra pe ţară. „Şi anul acesta voi participa la acest concurs. Va avea loc în luna aprilie. Sper să reuşesc să-mi depăşesc performanţele anterioare“, a mai spus eleva. „Nu sunt o fană a învăţatului, însă caut elementul logic în orice“, a mai spus aceasta. Chiar dacă la şcoală nu învaţă limba germană, Cristiana vorbeşte fluent şi această limbă. „Din clasa a V-a fac pregătire la germană. E destul de uşor pentru că este asemănătoare cu engleza“, a precizat Cristiana.

întrebări şi răspunsuri


Ce facultate vrei să urmezi după ce vei termina liceul?
Mi-aş dori să studiez la o universitate din străinătate. Deja m-am hotărât unde aş vrea să merg: la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale de la Universitatea Aberdeen (n.r. Scoţia). 
Asta înseamnă că nu-ţi doreşti să munceşti în România?
Nu prea. E cam greu să-mi găsesc ceva în ţară pentru ceea ce mi-aş dori eu să fac.
Te-ai gândit deja şi la profesie?
Da, mi-aş dori să muncesc în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. Am participat la mai multe conferinţe în care s-au simulat întrunirile ONU şi am fost foarte atrasă de acest lucru.

ce-i place
Adoră moda, să meargă la cumpărături şi să călătorească. „Acesta e unul dintre motivele pentru care merg la olimpiade. Am avut ocazia să vizitez foarte multe locuri din ţară prin intermediul acestor concursuri. De asemenea, îmi place să ies cu prietenii, să ascult muzică şi să merg la petreceri, lucruri normale pentru orice adolescent“, spune Cristiana.

ce nu-i place
„Persoanele care comentează despre modul în care mă îmbrac. Înţeleg un sfat pertinent, dar le dezaprob pe cele care sunt date de persoane aflate în necunoştinţă de cauză“, a încheiat bârlădeanca.

profil
născută. 23 iunie 1993,la Bârlad.
studii. Este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“.
familie. Mai are o soră.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite