Vaslui: Portret/ Alexandra Corciovă ajută prichindeii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta din Bârlad renunţă la distracţii în timpul său liber pentru a acorda sprijin copiilor cu handicap. Tânăra este voluntar în cadrul Asociaţiei Myosotis.

A început să-şi ajute  semenii încă de când era în clasa a VII-a. Alexandra socializa, se juca şi îi ajuta pe princhindeii loviţi de soartă din Bârlad. „M-am înscris atunci la Asociaţia Myosotis, a fost o provocare pentru mine.Din păcate, în apropierea examenului de admitere la liceu, am fost nevoită să renunţ pentru a mă apuca de învăţat. Mi-a părut rău că am renunţat atunci, acesta este şi motivul pentru care am decis să mă reînscriu“, ne-a spus Alexandra.

Vrea să lucreze în presă

Adolescenta lucrează cu micuţi care au vârste cuprinse între 4 şi 6 ani şi care s-au născut cu diferite deficienţe de vorbire, locomotorii sau mentale. „Îmi sunt foarte dragi copiii de acolo. Mă gândesc că, dacă eu am avut şansa să mă integrez în societate, e datoria mea să fac tot posibilul pentru ca ei să facă acelaşi lucru. Sunt foarte drăgălaşi, se lipesc de tine imediat. Unii se mişcă greu, alţii vorbesc cu dificultate, dar asta mă ambiţionează mai mult să merg mai departe“, ne-a mărturisit adolescenta.

Ea spune că şi-ar dori să continue munca de voluntar şi după ce va intra la facultate. „Am un sentiment de mulţumire atunci când ajut pe cineva şi nu aş vrea să renunţ niciodată la această senzaţie, de aceea mi-aş dori să fac voluntariat şi pe viitor“, a adăugat Alexandra. Primăvara aceasta, eleva s-a înscris în Job Shadow Day, un program prin care liceenii, timp de o zi, intră în contact cu diferite meserii. Astfel că Alexandra, împreună cu alte cinci colege de liceu, a ajuns să prezinte ştirile la o televiziune din oraş.

Proiect şcolar în Franţa

„De fapt, acesta este un concurs, pentru că, la un moment dat, una din noi va fi aleasă şi va prezenta ştirile în continuare. Eu mi-aş dori să lucrez în presă după ce termin studiile. Ştiu că este greu, însă, dacă faci acest lucru cu plăcere, nu are ce să meargă rău. E o meserie care te apropie de oameni“, ne-a mai spus tânăra. Alexandra este foarte activă şi în ceea ce priveşte activităţile şcolare.

Ea este una dintre elevele Colegiului Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“ incluse în proiectul Comenius „Biodiversitate“, desfăşurat între liceul bârlădean şi o unitate şcolară din Franţa. Pe 16 mai, Alexandra şi colegii săi vor merge în ţara lui Voltaire pentru un schimb de experienţă cu elevii de acolo.

„Vom merge în oraşul Agen şi vom sta zece zile. Vom participa la diferite seminarii despre biodiversitate. Pentru a fi incluşi în acest proiect, am fost nevoiţi să dăm mai multe probe şi îmi pare foarte bine că am fost şi eu aleasă“, a mai spus Alexandra. Eleva mai este pasionată de istorie, materie la care a participat şi la olimpiada judeţeană.

Profil
Născută. 30 iulie 1994, la Bârlad.
Studii. Este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu“, profilul Filologie.
Familie. Are o soră mai mică.

Întrebări şi răspunsuri
Ce facultate ai vrea să urmezi?
Mai am timp până termin liceul să mă hotărăsc, sunt de abia înclasa a X-a. Însă mi-ar plăcea foarte mult să urmez cursurile Facultăţii de Jurnalism. 
Unde te vezi peste zece ani?
În Bucureşti sau într-o altă ţară. Mi-aş dori să fiu pe picioarele mele, să nu depinde din punct de vedere financiar de nimeni.

Ce-i place
Adolescentei îi place să călătorească şi să iasă cu prietenii în oraş. „Îmi place să socializez şi să le povestesc prietenilor diferite lucruri. De asemenea, ca orice adolescent, ador să ascult muzică şi să citesc cărţi“, spune Alexandra.

Ce nu-i place
Nu-i place că oamenii de valoare sunt ignoraţi.„Îmi pare rău că la noi în ţară nu sunt luate în considerare adevăratele valori. Acestea sunt ignorate în favoarea non-valorilor. Nu-mi plac nii oamenii plini de sine“, susţine eleva.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite