Vaslui: Ponei şi măgăruşi pentru copiii bârlădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un spaţiu de agrement rustic îi aşteaptă pe prichindeii din oraş pentru a-şi petrece timpul în acest weekend. Micuţii vor putea să se plimbe cu trăsurile sau să se dea în tobogane.

Părinţii care nu au posibilitatea să-şi ducă odraslele la ţară pot alege alternativa oferită de noul părculeţ din Grădina Publică. Aici, un întreprinzător a amenajat un spaţiu în care prichindeii pot să se plimbe cu trăsurile trase de măgăruşi sau să călărească poneii. Bârlădenii sunt încântaţi de noul spaţiu de agrement.

„Este foarte interesantă ideea. Copilul meu nu a fost niciodată la ţară până acum, pentru că nu avem rude la sat şi au fost bucuroşi să-şi petreacă timpul printre animăluţele din acest parc“, ne-a spus Diana Cristea, mama unui băieţel de cinci ani.Şi alţi părinţi s-au bucurat să-i vadă pe cei mici cum se joacă cu căluţii.

„Copii sunt iubitori de animale şi o plimbare cu poneii este foarte tentantă pentru ei. Eu am trecut cu băieţelul meu pe aici acum câteva zile şi nu i-a mai tăcut gura până n-am intrat ca să  călărească şi el câteva minute“, ne-a spus Marinela Popa, de 41 de ani.

Buşteni pe post de bănci

Cât timp îşi lasă copiii să se joace cu animalele sau să se zbenguie pe toboganul şi trambulina din părculeţ, părinţii pot savura o bere sau un suc. Atmosfera „ţărănească“ se regăseşte pretutindeni, întrucât mesele şi băncile oferite clienţilor sunt realizate din buşteni tăiaţi „dintr-o bucată“.

„E bine că putem să ieşim şi noi din rutina asta urbană în care ne-am afundat cu toţii. Acum nici măcar la sate nu mai sunt astfel de locuri rustice”, ne-a spus Mihai Volintiru, un bârlădean de 44 de ani.

În zilele de weekend, spaţiul de agrement este ţinut deschis de dimineaţă până seară. Asta şi pentru că patronul se aşteaptă ca numărul de clienţi să fie mai mare decât în timpul săptămânii.

Preţul pentru o plimbare de câteva minute, cu faetonul tras de măgăruş este de 3 lei. Copiii care vor să călărească poneii îi obligă pe părinţi să scoată din buzunar 2 lei. Noul spaţiu de agrement este amplasat în apropierea Grădinii Zoologice.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite