Vaslui: Poliţiştii se pregătesc de figuraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii îşi reduc activitatea cu 25%, direct proporţional cu scăderea lefurilor. Alături de poliţişti se mai „încălzesc“ pentru proteste sindicaliştii din Sănătate şi funcţionarii publici. Ultimii vor intra în grevă generală.

Poliţiştii vasluieni urmează să facă mai mult figuraţie în perioada următore, după ce au anunţat că îşi vor reduce activitatea cu până la 75%.

„Poliţiştii de la Rutieră vor rămâne în puncte fixe şi nu vor mai patrula. Ei nu vor mai aplica sancţiuni contravenţionale. Cel mult vor da avertismente. Acelaşi lucru îl vor face şi colegii de la Ordine Publică. Practic, ne vom desfăşura activitatea în funcţia de logistica care ne este pusă la dispoziţie“, a declarat Paul Neamţu, liderul Sindicatului Naţional al Poliţistului şi Personalului Contractual (SNPPC) din Vaslui. El a precizat că protestul nu este îndreptat împotriva cetăţeanului şi nici a statului, ci împotriva Guvernului.

„Noi oricum am fost subfinanţaţi. De peste 20 de ani singurii bani primiţi sunt pentru salarii. Până şi calculatoarele sunt aduse de colegi de acasă sau primite prin sponsorizări. Parcul auto, în proporţie de 70%, este tras pe dreapta. În aceste condiţii, cum mai putem noi interveni cu operativitate la un apel 112, dacă nu avem cu ce ne deplasa?“, se întrebă Neamţu. Funcţionarii publici pregătesc şi ei un protest, pe termen nelimitat. „Pentru asta trebuie să explicăm salariaţilor că nu vor fi plătiţi în zilele de grevă pentru că, potrivit statutului funcţionarului public, pe perioada grevei este suspendat din funcţie, astfel că nu va primi salariul pentru zilele nelucrate“, a spus Valică Berescu, preşedintele Alianţei Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex  din Vaslui.

Angajaţii din sănătate vor face miting pe 22 sepembrie, în Bucureşti. În paralel, ei strâng semnături pentru a da spitalele din judeţ în judecată.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite