Vaslui: Poliţiştii rurali, fără maşini şi subordonaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de la sate vor rămâne fără maşini de serviciu
Poliţiştii de la sate vor rămâne fără maşini de serviciu

Un proiect al IPJ Vaslui prevede ca în comune să existe un singur om al legii şi să se înfiinţeze patrule de noapte. Şefii de post cred că această reorganizare va duce la creşterea infracţionalităţii în mediul rural.

Posturi de Poliţie cu un singur angajat, fără maşini de serviciu şi cu program ca la Primărie. Aşa vor arăta, în perioada următoare, posturile comunale din judeţul Vaslui, care sunt incluse într-un proiect de reorganizare derulat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui. Practic, la cele 81 de posturi din mediul rural nu va rămâne decât şeful de post, restul angajaţilor urmând a fi incluşi în secţii noi ce vor fi încorporate în opt centre dispersate pe raza întregului judeţ. Rolul poliţiştilor transferaţi va fi de a patrula, pe timpul nopţii şi în week-end, în mai multe sate subordonate.

Program ca la Primărie

Potrivit aceluiaşi proiect, maşinile de serviciu de la posturile rurale vor dispărea, acestea urmând a fi preluate de către cele opt secţii nou înfiinţate. În acelaşi timp, şefii de post vor avea program de opt ore, cinci zile pe săptămână. Ceea ce se doreşte a fi eficientizarea muncii de Poliţie nu va fi decât o modalitate mai greoaie de prevenire şi combatere a infracţionalităţii, cred şefii de post din judeţul Vaslui.

„Mi se pare aberantă această măsură. Mă îndoiesc că această reorganizare va fi eficientă. Poliţiştii acelor noi secţii vor trebui să patruleze şi în câte 6-7 sate într-o noapte. Se poate întâmpla un eveniment grav într-o localitate aflată la 20 de kilometri de locul în care se află patrula la momentul respectiv. Eu, dacă voi rămâne fără maşină, nu voi putea ajunge la timp, la fel va fi şi în cazul patrulei“, a declarat un şef de post din apropierea Bârladului.

„Vor să elimine sporul de conducere“

Acesta crede că scopul proiectului este de a reduce cheltuielile, nu de a creşte siguranţa oamenilor. „Chiar dacă, până acum, nu s-a discutat despre aşa ceva, probabil se doreşte eliminarea sporului de conducere pe care îl primesc ajutorii de şef de post (n.r. în medie, 200 de lei). Dacă vom rămâne singuri la post, logic, nu vom mai avea subordonaţi“, a mai spus şeful de post.

Şefii IPJ spun că nu s-a definitivat proiectul. „Pot să vă spun că vor fi înfiinţate opt secţii noi, însă momentan nu a fost finalizată forma exactă ce urmează a fi implementată“, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite