Vaslui: Poliţiştii plătesc hârtia de imprimată din propriul buzunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii nu mai sunt dispuşi să plătească materialele consumabile
Oamenii legii nu mai sunt dispuşi să plătească materialele consumabile

Oamenii legii sunt revoltaţi că, după ce lefurile le-au fost ciunţite, trebuie să cheltuiască bani şi în interes de serviciu. Peste 120 de poliţişti din judeţul Vaslui au plecat azi-dimineaţă la Bucureşti pentru a protesta împotriva Guvernului.

Ei spun că sunt nevoţi să cheltuiască, în medie, câte 50 de lei lunar pentru pixuri, carneţele, hârtie pentru imprimantă sau alte consumabile.

De asemenea, mulţi poliţişti din judeţ au zeci de ordine de deplasare în interes de serviciu nedecontate. Toate acestea, coroborate cu scăderile salariale masive, îi lasă lefteri, spun poliţiştii.

1.500 de lei alocaţi anual în tot judeţul

„La noi, pentru că am rămas şi fără sporuri, scăderea salarială este de aproximativ 40%. Avem colegi care iau în mână în jur de 800 de lei. Cum mai pot aceştia să asigure şi consumabilele şi celelalte cheltuieli făcute în interes de serviciu?“, a spus Gabriel Cojocar, vicepreşedintele filialei judeţene a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC). La nivelul judeţului, anul acesta au fost alocaţi doar 1.500 de lei pentru consumabile. Banii nu ar ajunge nici pentru un post de poliţie de la ţară.

Azi-dimineaţă, la ora 4.00, peste 120 de poliţişti din tot judeţul au plecat la mitingul de protest de la Bucureşti. Jumătate dintre aceştia sunt din Bârlad. Chiar şi aşa, agenţii din acest oraş spun că activitatea nu va fi deloc afectată. „Nu lăsăm, în niciun caz, oraşul fără poliţişti! Au plecat doar cei care sunt liberi. Noi nu suntem milogii nimănui, vrem să ni se asigure condiţii de muncă şi de salarizare decente“, ne-a mai spus Gabriel Cojocar.

La Poliţia Bârlad, din cei 140 de agenţi, aproape toţi sunt datori la bănci cu zeci de mii de euro. Ei spun că au contractat împrumuturile în perioada în care lefurile erau decente.

„Eu am un debit de 26.000 de euro şi sunt nevoit să achit câte 310 euro în fiecare lună. Şi asta în condiţiile în care am rămas cu un salariu de 400 de euro. După 17 ani de vechime“, ne-a spus Cristi Trifu, poliţist bârlădean.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite