Vaslui: Poliţiştii au de primit 1,3 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 700 de angajaţi ai IJP Vaslui aşteaptă să li se achite primele de vacanţă din 2010 şi 40% din banii de uniformă. Reprezentanţii instituţiei spun că vor scăpa de datorie în funcţie de banii care vin de la ministerul de resort.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează la poliţiştii care lucrează în mediul rural deoarece aceştia se plâng că echipamentul lor se uzează mult mai repede decât cel al unui om al legii ce îşi desfăşoară activitatea la oraş.

„Este ruşinos să umbli cu pantalonii rupţi în fund. Nu e ca la oraş, să faci patrulă de la un trotuar la altul. Aici eşti nevoit să mergi pe dealuri, pe drumuri abrupte şi se uzează mult mai repede uniforma. Plus că aceste restanţe m-ar fi ajutat să îmi achit şi eu ratele la bănci şi să îmi ţin copiii la facultate“, s-a plâns Gheorghe Caverde, şeful Postului de Poliţie din localitatea Ştefan cel Mare.

Câte 1.240 de lei de poliţist

Cei 700 de poliţişti din judeţul Vaslui au de primit, în total, 870.000 de lei pentru primele de vacanţă aferente anului trecut. În medie, fiecare poliţist are de încasat câte 1.240 de lei. La această sumă se adaugă şi o restanţă de 570 de lei pentru fiecare angajat, reprezentând 40% din dreptul de echipament ce li se cuvine pe anul 2010 conform legii. În total, la acest ultim capitol, Inspectoratul are datorii de peste 460.000 de lei. „Toate aceste drepturi băneşti se vor achita în funcţie de cum se fac repartiţiile de fonduri de la ministerul de resort. Din informaţiile pe care le avem, luna acesta se vor vira cei 870.000 de lei pentru achitarea primelor de vacanţă“, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Încă 30 de concedieri

Pe lângă faptul că poliţiştii vasluieni nu şi-au primit drepturile restante de multe luni, aceştia mai stau şi cu grija faptului că-şi pot pierde oricând locul de muncă.

Chiar dacă până acum nu s-a primit nicio informare oficială de la minister referitoare la numărul agenţilor care vor fi concediaţi, surse din Poliţie spun că 30 de angajaţi ai IPJ Vaslui vor fi nevoiţi să-şi caute altceva de muncă în acest an. „La noi, pentru că am rămas şi fără sporuri, scăderea salarială este de aproximativ 40%. Avem colegi care iau în mână în jur de 800 de lei. Cum mai pot aceştia să asigure cheltuielile făcute în interes de serviciu?“, a spus Gabriel Cojocar, vicepreşedintele filialei judeţene a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite