Vaslui: Poliţist de frontieră arestat pentru contrabandă cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Corneliu Albişteanu (36 ani), angajat în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, a fost reţinut, vineri seara, după ce în autoturismul său au fost găsite 1.000 de pachete de ţigări. Ieri, acesta  şi complicele său au primit mandate de arestare preventivă pentru contrabandă.

Poliţistul contrabandist a fost prins după ce timp de câteva zile a fost monitorizat de Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Vaslui. În baza unor informaţii clare potrivit cărora poliţistul Corneliu Albişteanu transporta ţigări de contrabandă, ofiţerii  Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui au organizat, vineri seara, un filtru pentru prinderea în flagrant a poliţistului. „În jurul orei 18.30, un echipaj al Poliţiei de Frontieră a incercat sa opreasca in trafic un autoturism marca Ford, înmatriculat în judeţul Vaslui. Şoferul a încetinit, apoi a demarat în marşarier pe un drum neamenajat din apropiere cu luminile stinse. În timpul urmăririi, persoana a aruncat din autoturism, pe câmp, două colete apoi a parcat în curtea unei case din localitatea Stănileşti", a spus Adrian Corogeanu, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

CITEŞTE ŞI: Vaslui: Fabrică ilegală de ţigări, descoperită de poliţişti (VIDEO)

În scurt timp, şoferul a fost identifiat ca fiind Corneliu Albişteanu, angajat în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi. Acesta şi-a recunoscut faptele şi a declarat că a primit coletele de la Costel Pândaru (41 ani), domiciliat în localitatea Gura-Văii. Pe câmp au fost identificate cele două colete care conţineau 1.000 pachete  (20.000 ţigarete) marca Focus, cu timbru de acciză Republica Moldova. În cauza s-a dispus de către Judecătoria Huşi patru percheziţii domiciliare, iar ţigări din acelaşi lot cu cel găsit pe câmp au fost depistate în locuinţa persoanei mai sus-menţionate, Costel Pândaru.

„Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de colectare, deţinere şi transportul de produse ce trebuie plasate sub un regim vamal ştiind că provin din acte de şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de ţigarete. Conform prevederilor legale, poliţistul de frontieră a fost suspendat din funcţie", a mai spus Corogeanu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite