Vaslui: Poftiţi la mărţişoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, centrul civic al municipiului Vaslui va găzdui cea de a treia ediţie a „Târgului de Primăvară“. La eveniment sunt aşteptaţi să participe peste 20 de meşteri populari.

La sfârşitul acestei săptămâni, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui, în colaborare cu Primăria Vaslui, organizează cea de-a III-a ediţie a „Târgului de Primăvară“.

Deschiderea oficială va avea loc mâine, la ora 11.00, iar timp de trei zile, vasluienii vor putea admira şi cumpăra mărţişoare realizate de creatori populari din Vaslui, dar şi din Tomeşti (jud. Iaşi), Hulub şi Vorona (jud. Botoşani), Suceava sau Bucerdea Vinoasă (jud.Alba).

Program prelungit

„În acest an este pentru prima dată când am optat pentru o durată de trei zile a târgului, nu de două, ca până acum, cu intenţia ca acesta să fie deschis până luni, în preziua momentului destinat mărţişorului, florilor sau a altor obiecte confecţionate de meşterii populari, care se pot încadra în categoria celor care marchează venirea primăverii“, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui. Nu vor lipsi nici motive tradiţionale care se referă la sărbătoarea de Dragobete.

Tot pe parcursul celor trei zile de târg vor avea loc expoziţii cu vânzare de flori din serele Goscom , dar şi de obiecte sculptate în lemn de meşterul Ticu Ungureanu, din localitatea vasluiană Duda Epureni. „Cu ocazia târgului vor fi expuse pentru comercializare şi produse realizate de copiii şi adulţii din centrelele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, iar banii care vor rezulta din vânzarea obiectelor vor fi folosiţi pentru realizarea altor produse în vederea participării la expoziţii ulterioare“, a încheiat Lucian Onciu.

Vasluienii şi-au anunţat deja intenţia de a participa în număr cât mai mare la târg, mai ales că au ocazia să cumpere pentru cei dragi mărţişoare şi felicitări confecţionate manual. „Am fost şi la celelalte ediţii şi pot spune că am fost mulţumită. Voi cumpăra şi în acest an mărţişoare, mai ales că sunt realizate de meşteri cu deosebită migală. Acestea chiar îşi merită banii, spre deosebire de tinichelele de prin magazine“, a spus vasluianca Giorgiana Pânzariu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite