Vaslui: Plombări de ochii lumii pe DN 24

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile mai ridicate i-au scos la treabă pe drumari, care au început să acopere gropile pe ruta Vaslui-Iaşi. Lucrările de întreţinere  a şoselei lasă, însă, de dorit. Şoferii se  plâng că muncitorii fac treabă de mântuială.

Dacă până acum conducătorii auto care tranzitează DN 24 între Vaslui şi Iaşi se plângeau de gropile din asfalt, aceştia au un nou motiv de supărare.

De câteva zile, muncitorii de la firma UMB Spedition, deţinută de cunoscutul om de afaceri Dorin Umbrărescu, care se ocupă de întreţinerea acestui drum, au început plombarea gropilor din carosabil. În loc să îi bucure, lucrările nu au făcut decât să îi revolte pe şoferi.

Soluţie de compromis

Asta pentru că zilele trecute au fost acoperite gropile de la ieşirea din localitatea Soleşti, iar acum şoseaua arată la fel ca înainte. „Chiar zilele trecute am venit acasă la părinţi, la Vaslui. Acopereau gropile pe la Soleşti. Acum m-am întors la Iaşi şi am văzut că gropile au reapărut“, a spus Marian Tânjală, de 33 de ani, asistent medical.

Cei mai mulţi susţin că lucrările sunt inutile. „Ceea ce fac ei se cheamă bătaie de joc. Nu se poate să vii, să torni material cu sacul şi să îl bătătoreşti cu piciorul. În condiţiile astea refuz să mai plătesc rovinietă. Decât să dau bani la stat mai degrabă îi dau la service, că maşina mea tot se strică“, s-a plâns Lucian Lipşa, de 34 de ani.

Cei de la Drumuri Naţionale recunosc că lucrarea nu este una de durată, ţinând cont de calitatea materialului folosit.

„Ar fi trebuit să începem lucrările de întreţinere după 15 martie, când terminam cu deszăpezirea. Ţinând cont de numărul mare de gropi am solicitat Companiei să ne aprovizioneze cu mixtură stocabilă care nu este de calitate superioară. Astfel de lucrări se fac la temperaturi ridicate cu un alt fel de material dacă se vrea durabilitate. E o soluţie de compromis“, a declarat Gicu Maftei, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Vaslui.

Potrivit lui Gicu Maftei, DN 24 Crasna-Iaşi ar fi trebuit să fie asfaltat în totalitate încă din 2009. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a aprobat atunci proiectul de reabilitare depus de secţia Vaslui.

„De doi ani aşteptăm cu sufletul la gură reabilitarea acestui drum. Ultima licitaţie a avut loc pe 14 februarie, însă s-a amânat pentru 24 februarie. Din ce am înţeles, lipsa banilor ar fi principalul impediment“, a adăugat Maftei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite