Vaslui: Planuri europene pentru oraşul Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vor fi modernizate cinematograful, baia comunală şi cartierele mărginaşe, dar şoferii îşi doresc drumuri reparate. Primăria are depuse proiecte pentru atragerea de fonduri europene în valoare de 113 milioane de euro.

Cea mai costisitoare investiţie ce ar putea începe în anul 2011 în Bârlad este şoseaua ocolitoare a urbei. În acest sens, la finele anului trecut, a fost adoptată finanţarea proiectului (51,5 milioane de euro), urmând ca anul acesta investiţia să primească avizele de la Guvern şi să se organizeze licitaţia.


Dacă data pentru începerea lucrărilor la şoseaua de centură planează încă în  incertitudine, inaugurarea Centrului Cultural „Mihai Eminescu“ are o dată fixă: 15 ianuarie, ziua de naştere a marelui poet.


„Măcar o parte din  lucrări să fie finalizate“


„Lucrările la acest obiectiv sunt aproape gata. Suntem bucuroşi că am dus investiţia la bun sfârşit. Cât despre proiectele pe care le avem depuse pe diferite surse de finanţare, sperăm ca măcar o parte din ele să fie aprobate în acest an“, a spus Constantin Constantinescu, primarul Bârladului.


O altă investiţie de anvergură care are termen de predare în 2011 este modernizarea Teatrului „Victor Ion Popa“ şi a Muzeului „Vasile Pârvan“. Lucrările  sunt coordonate de Consiliul Judeţean Vaslui, care a beneficiat de fonduri structurale în valoare de peste 15 milioane de lei. Cele două instituţii aflate în renovare, dar şi parcul din centrul oraşului, care momentan este închis, vor fi inaugurate la finele acestui an.


„Mai bine reparau şosele“


În plus, edilii bârlădeni au semnat actele, la finalul anului trecut, pentru contractarea unui împrumut de peste opt milioane de euro.


Din aceşti bani, muncipalitatea intenţionează să modernizeze Cinematograful Victoria, să transforme Baia Comunală într-un centru de sănătate modern şi să realizeze canalizarea pentru cartierele mărginaşe Munteni şi Podeni. Pe de altă parte, bârlădenii sunt nemulţumiţi în continuare de starea proastă a drumurilor care, spun ei, ar trebui să fie o prioritate pentru autorităţi. „În primul rând ar trebui renovat Bulevardul Republicii (n.r. artera principală a oraşului) şi după aia să ne gândim la cinematografe 3D şi alte capricii de genul acesta“, ne-a spus Iulian Dangă, şofer bârlădean.


Tot în 2011 ar trebui să se încheie şi reabilitarea Spitalului de Urgenţă din Bârlad, investiţie ce se realizează cu bani europeni.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite