Vaslui: Plantează flori în pragul iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii de la Serviciul de Gospodărie Comunală plantează de zor panseluţe, la temperaturi sub 10 grade Celsius
Muncitorii de la Serviciul de Gospodărie Comunală plantează de zor panseluţe, la temperaturi sub 10 grade Celsius

30.000 de fire de flori sunt puse în pământ în ideea ca bârlădenii să-şi clătească ochii când se plimbă prin oraş.

Chiar dacă se anunţă o iarnă geroasă, reprezentanţii Primăriei spun că florile nu vor fi afectate de temperaturile scăzute. Ei se bazează pe experienţa anilor trecuţi, când, spun ei, au procedat la fel.

„Sunt plante bienale şi vor rezista frigului. Dacă unele dintre ele vor mai dispărea, le vom înlocui. Vom planta 20.000 de panseluţe şi 10.000 de năsturei. Aceste flori rezistă până în luna mai“, a spus Valentina Zamfir, şefa Serviciului Sere şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Bârlad.

Răsadurile sunt crescute  la serele Primăriei

Cei 22 de angajaţi de la Serviciul de Gospodărie Comunală şi Locativă au început să planteze florile încă de săptămâna trecută şi vor continua şi în zilele următoare. După ce vor termina de plantat, 14 dintre aceştia vor pleca în concediu. Municipalitatea a ales să înfrumuseţeze zonele Cerbul de Aur, Centrul Civic, Gară, Grădina Publică, dar şi marginea Bulevardului Republicii.

Valentina Zamfir a mai declarat că răsadurile au fost crescute la serele municipalităţii, iar costurile se ridică  la aproximativ 12.000 de lei. Bârlădenii spun că florile dau un aspect frumos oraşului, însă nu sunt siguri că vor rezista la gerul iernii.

În primăvară, au înlocuit panseluţele cu alte flori

„Din câte am auzit, se anunţă una din cele mai friguroase ierni din ultimii ani. Iniţiativa e frumoasă, însă mă îndoiesc că vom mai vedea florile pe marginea drumurilor şi la primăvară. Sper să mă înşel”, ne-a spus Georgeta Marinache, o pensionară.

Primăria a recurs la aceeaşi metodă şi în toamna anului trecut. Numai că, în această primăvară, panseluţele care au rezistat peste iarnă au fost scoase şi înlocuite cu alte flori. În primele luni ale anului, municipalitatea a amplasat sute de jardiniere cu flori pe trotuarele străzii principale. Pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din oraş, autorităţile au cheltuit 600.000 de lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite