Vaslui: Peste 370 mii lei, prime de vacanță pentru angajații Aquavas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sume importante care provin din banii contribuabililor sunt folosite pentru ca salariații SC Aquavas SA Vaslui să beneficieze de prime de vacanță.

Mai mult, conform bugetului societății aprobat în ultima ședință de CJ, Aquavas a alocat cu aproximativ 25.000 lei mai mult pentru primele de vacanță pentru acest an. Astfel, dacă în 2010 salariații societății au împărțit 347.470 lei, fondurile în acest an depășesc suma de 372 mii lei.

De altfel, întreg fondul de salarii a fost majorat de la 14,4 milioane lei la peste 15 milioane, ceea ce reprezintă 57,5% din totalul de cheltuieli prevăzute pentru anul în curs.

Majorări din cauza inflației

Contactat telefonic, Neculai Barbu, directorul general al societății a pus majorările la fodul de salarii și prime de vacanță pe seama inflației, dar și a faptului că muncitorilor li se poate respecta contractul colectiv de muncă. „Din păcate, suntem într-o zonă săracă și nu putem respecta contractul colectiv de muncă al muncitorilor. În plus, mai este și inflația și nu trebuie trecut cu vederea că avem un număr ridicat de salariați, aproximativ 670 persoane", s-a justificat Barbu, deși recunoaște că societatea întâmpină dificultăți din cauza recesiunii economice „Traversăm o perioadă de criză, astfel că, din păcate, consumul de apă și servicii de canalizare-epurare, atât în rândul populației cât și a agenților economici se află în scădere", a încheiat directorul Aquavas.

Cifra:

25,35 milioane lei. Acesta este bugetul de cheltuieli al Aquavas SA pentru anul 2011

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite