Vaslui: Pentru unii bolnavi spitalul s-a transformat în saună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnavii internaţi în această secţie fierb la propriu. Pe lângă suferinţă, ei trebuie să îndure cu stoicism şi temperatura foarte ridicată din saloane.Căldura încinge atmosfera din saloanele de la secţia TBC a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui şi face ca aerul să fie irespirabil şi greu de suportat pentru pacienţi.

Zăpuşeala din saloane îi pune la mare încercare, mai ales pe bolnavii cu astm şi TBC, care se văd nevoiţi să se descurce cum pot, pentru a se mai răcori puţin. Ei au ajuns să îşi ude cearşafurile sau să acopere geamurile cu pături ca să mai scape de căldură. „Am decis cu toţi ceilalţi colegi de salon să lăsăm uşa şi geamurile deschise să se facă un pic de curent. Ştim că nu e bine, dar ce să facem? Eu unul, mai ies la aer, dar mai sunt şi bolnavi care nu se pot ridica din pat şi măcar aşa să îi ajutăm", ne-a spus Neculai Vasiliu, pacient internat în secţia TBC.

Cei care nu rezistă cu ajutorul acestei metode, se refugiază în parcul din curtea spitalului. La umbra copacilor şi în adierea vântului, mulţi reuşesc să nu se „topească" . „E îngrozitor de cald. Nu avem ce face. Mai ieşim pe afară şi mai stăm la umbra copacilor, că altfel nu am rezista. Mai deschidem geamurile prin salon, dar nu e suficient, iar noaptea trebuie să le închidem pentru că intră ţânţari", ne-a mai spus o pacientă.

Citiţi mai multe amănunte în ziarul Adevărul de Seară de astăzi

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite