Vaslui: Paznicul școlii din Ștefan cel Mare snopit în bătaie de doi foști elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi agresori și paznicul școlii au dat declarații la Poliție
Cei doi agresori și paznicul școlii au dat declarații la Poliție

Cei doi tineri au fost amendați pentru că au intrat în unitatea de învățământ fără drept. În cazul în care paznicul nu își va retrage plângerea depusă la Poliție, tinerii vor fi cercetați penal pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe și riscă să ajungă după gratii.

Evenimentul s-a produs ieri, la prânz, la școala din localitatea vasluiană Ștefan cel Mare. Motivând că vrea să își vadă sora care participa la serbarea de sfârșit de an, Andrei Chiroșcă (17 ani), însoțit de Cătălin Beleuță (16 ani), a încercat să între în incinta școlii. Cei doi tineri au fost observați însă imediat de Marian Aftanase (45 ani), paznicul școlii, care le-a cerut să plece. Imediat, tinerii, ambii foști elevi ai unității de învățământ au devenit violenți la insistențele paznicului și l-au lovit în față, lăsându-l într-o baltă de sânge. „Inițial i-am scos dintr-o clasă, apoi i-am prins în curtea școlii și i-am rugat să plece. În acel moment, Beleuță m-a pus jos, iar Chiroșcă mi-a dat cu ceva în față. Oricum, nu cu pumnul, că avea ceva în mână", ne-a declarat Marian Aftanase.

Bărbatul a mai spus că nu vrea să le facă rău celor doi și că își va retrage plângerea. Cu toate acestea, le-a cerut tinerilor să-i cumpere medicamente care să-i vindece rănile.

„Nu este un elev problemă"

Dacă paznicul susține că nu a făcut altceva decât să îi alunge pe cei doi, agresorii spun că au fost provocați. Mai mult, Andrei Chiroșcă afirmă că a fost bruscat în repetate rânduri de Marian Aftanase. "El are ce are cu mine de când învățam la școala asta. Când eram în clasa a VIII-a m-a mai bătut o dată. Acum, recunosc, i-am dat un pumn, dar după ce m-a luat de mână și m-a împins", ne-a declarat Andrei Chiroșcă.

Marian Aftanase

(Marian Aftanase s-a ales cu ochii vineți și o rană la nas)

Acesta este singurul care își mai continuă studii. În prezent, Andrei este elev în clasa a XI-a la Liceul „Ștefan Procopiu" Vaslui. Deși nu se poate mândri cu rezultate foarte bune la învățătură, profesorii săi afirmă că nu este un elev prolemă. „La clasă pot spune că este un elev care nu mi-a creat niciodată proleme. Culmea, de la începutul anului, nu are decât 6 absențe", ne-a declarat Constantin Dascălu, diriginele lui Andrei. Profesorul a adăugat că Andrei Chirășcă traversează o perioadă mai grea, părinții săi divorțând recent. „Este puțin afectat din cauză că părinții săi s-au despărțit. Poate și ăsta e motivul pentru care a reacțioat așa", a încheiat Dascălu.

Cazul lui Andrei Chiroșcă va fi discutat în Consiliul de Administrație al Liceului „Ștefan Procopiu" Vaslui, dar și în cadrul Consiliului profesoral. Cel mai probabil, tânărul se va alege cu nota scăzută la purtare.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite