Vaslui: Părinţii îşi pot duce copiii la săniuş pe Pârtia Bahnari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată la aproximativ 5 kilometri de Vaslui, pârtia de săniuş de la Bahnari este deschisă zilnic între orele 10.00 şi 23.00.

Tinerii pot profita de zăpadă pentru a se da cu sania sau schiurile pe pârtia din suburbia vasluiană Bahnari. Pârtia are o lungime de 300 de metri şi a fost catalogată la gradul III de dificultate.

Transport asigurat

„Oficial, pârtia a fost deschisă de la 1 decembrie, însă a devenit funcţională abia după ce a nins mai mult, astfel încât să se aştearnă un strat apreciabil de zăpadă. Pentru a veni în sprijinul celor care vor să meargă la săniuş, am pus la dispoziţie un autobuz care face curse din oră în oră şi asigurăm asistenţă medicală de specialitate, în intervalul 10.00-23.00“, ne-a spus viceprimarul Valeriu Caragaţă.

Cei mai încântaţi de amenajarea pârtiei sunt tinerii, care au astfel un loc unde pot să se distreze împreună cu prietenii. „De când a nins am venit în fiecare weekend aici împreună cu prietenii. În plus, putem să facem şi un grătar, astfel că avem toate motivele să petrecem sfârşitul de săptămână pe pârtie“, a spus Alexandru Dedu, un vasluian în vârstă de 21 ani. 

La baza pârtiei, administratorii au construit şi o cabană, unde cei înfriguraţi se pot încălzi cu un pahar de ceai sau vin fiert, pentru 1,5 lei. Tot de aici, puteţi închiria gratuit, prezentând numai buletinul, una din cele 50 de sănii achiziţionate de edili.

Bârlădenii merg la săniuş în Grădina Publică

În Bârlad nu există locuri special amenajate pentru sănuiş, însă părinţii îi pot duce pe cei mici să se dea cu sania în Grădina Publică. „E frumos pentru că se adună foarte multă lume. Dacă noi, părinţii, stăm deoparte, cei mici se împrietenesc imediat unul cu celălalt. E păcat să treacă iarna şi să nu-i lăsăm pe copii să se bucure de ea“, a afirmat George Marin, tatăl unui băieţel de şase ani.

Alţi bârlădeni aleg Grădina Publică pentru a admira tabloul de iarnă format de vegetaţia plină cu nea. „E liniştitor să stai printre copacii plini de zăpadă. Anotimpul  friguros are frumuseţea lui, mai ales în mijlocul naturii“, ne-a spus şi Cătălin Hrubaru, 29 de ani.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite