Vaslui: Panică în Poliţie din cauza concedierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii instituţiei susţin că organigrama este deja incompletă şi că reducerile de personal ar trebui să fie evitate. Primii vizaţi de disponi-bilizări sunt poliţiştii care au fost sancţionaţi şi cei care au avut calificative slabe la evaluări.

Proiectul de lege privind restructurarea Ministerului Administraţiei şi Internelor nu a fost încă adoptat, dar disponibilizările au fost anunţate ca un fapt cert. Asta după ce şeful Ministerului, Traian Igaş, a anunţat că „sunt prea mulţi poliţişti la birouri şi prea puţini pe stradă“.


Vestea nu le-a picat deloc bine oamenilor legii din judeţul Vaslui, care se plâng că şi aşa organigrama impusă de Minister nu este completă.
Compartimente cu deficit de 50%


„Până la această dată, n-am primit niciun act oficial prin care să fim anunţaţi câţi oameni vor fi disponibilizaţi. Legea privind restructurarea ministerului de resort este încă în dezbatere publică“, ne-a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.


Primele victime vor fi poliţiştii care, de-a lungul timpului, au fost sancţionaţi pentru că nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu. Şi calificativele slabe obţine în urma evaluarilor anuale vor fi decisive.


Şefii Poliţiei Bârlad spun că sunt departamente care „suferă“ din cauza lipsei de personal. „La Biroul de Proximitate avem doar patru oameni. Ar trebui să avem de două ori mai mulţi. La Rutieră avem acelaşi număr de angajaţi ca în 1990, în condiţiile în care numărul de maşini este de zece ori mai mare. Aceste disponibilizări nu se impun deloc. Probabil vor fi concediaţi cei care au mai mult de zece ani de când sunt în sistem. Au semnat un contract de zece ani cu ministerul de resort“, a spus Marinel Gâlcă, adjunctul comandantului Poliţiei Bârlad.


Tremură pentru serviciu


În judeţul Vaslui sunt 812 poliţişti. Potrivit organigramei, ar trebui să fie aproximativ 1.000. Cel mai mare salariu este de aproape 5.000 de lei, iar cel mai mic de 600 de lei.


„După ce ne-au tăiat salariile cu 25%, acum trebuie să mai stăm şi cu teamă că vom fi daţi afară. La ce bun am mai făcut şcoli de poliţie?“, se întreabă un poliţist bârlădean.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite