Vaslui: PORTRET/ Monica Coman a compus imnul echipei FC Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învăţătoarea a scris textele la sute de melodii care au participat la festivalurile „Mamaia copiilor“ sau „Callatis“, însă cel mai mult se mândreşte cu imnul pentru microbişti.

Când era mică visa să devină actriţă. Apoi a îndrăgit foarte mult copiii, astfel că şi-a dorit să fie învăţătoare. „La momentul respectiv, după terminarea liceului, am gândit foarte practic. Ştiam că am nevoie de o meserie“, recunoaşte Monica.

Să lucreze cu cei mici, să-i introducă în tainele alfabetului sau să-i înveţe tabla înmulţirii a devenit primul hobby al Monicăi, pentru ca apoi să caute continuu noi provocări. „Din dorinţa de perfecţionare şi de a face altceva am ales sistemul step by step. Este o alternativă nouă şi modernă, care cred că este benefică atât pentru elevi, cât şi pentru profesori“, a explicat Monica, adăugând totodată că predă în sistemul step by step de opt ani. 

Prezintă matinalul la un post local de televiziune

A debutat pe sticlă în urmă cu opt ani, iar de atunci prezintă în fiecare zi matinalul. „În cei opt ani am făcut aproape tot ce ţine de televiziune. Am prezentat, am făcut ştiri, le-am montat, am realizat emisiuni“, afirmă Monica Coman.

Este îndrăgostită de televiziune tocmai pentru că a avut şansa să cunoască foarte mulţi oameni şi să interacţioneze cu aceştia. „M-au oprit foarte mulţi oameni pe stradă şi m-au felicitat pentru ceea ce fac, însă au fost şi care m-au criticat. Pot spune că acest lucru m-a făcut mai puternică şi m-a ambiţionat“, a precizat prezentatoarea, subliniind că tocmai datorită faptului că adoră ceea ce face, trezitul cu noaptea în cap nu este un coşmar, ci o plăcere.

Melodii pentru copii

Îi place la nebunie să călătorească, să vizioneze comedii, filme care o relaxează, să asculte muzică şi să danseze. Dacă majoritatea vasluienilor o cunosc pe Monica de la televizor, foarte puţini sunt cei care ştiu că a compus imnul echipei fanion a judeţului, FC Vaslui.

„Am scris până acum sute de texte pentru melodii şi de peste 15 ani particip în fiecare an la Festivalurile «Mamaia Copiilor» şi «Callatis», la secţiunea compoziţie, unde am obţinut şi premii. Însă, cel mai mult mă mândresc cu imnul echipei FC Vaslui, ale cărui versuri le-am scris“, a încheiat Monica Coman.

Profil
Născută:
25 noiembrie 1976, la Vaslui.
Studii: Liceul Pedagogic „Ştefan cel Mare“ Bacău şi Colegiul de Institutori Limba Engelză.
Familie: Este căsătorită şi are o fetiţă.

Întrebări şi răspunsuri
Ce îţi place mai mult, televiziunea sau şcoala?
Pe primul loc este şcoala, meseria pe care o practic, iar pe locul doi este televiziunea. Oricum, dacă m-ar pune cineva să aleg, nu cred că aş putea renunţa la una din ele, pentru că se completează perfect, nu se exclud.
Bâlbe monumentale în timpul emisiunilor ai avut?
Ca orice jurnalist, sigur că am avut şi bâlbe, mai ales că majoritatea emisiunilor le fac în direct. Însă nu spectaculoase, pentru că am învăţat să mă concentrez foarte bine înainte de a intra în emisiune. Mă detaşez de tot şi am reuşit să rămân indiferentă chiar şi atunci când colegii râdeau sau făceau glume în studio.

Ce-i place
„Îmi plac foarte mult călătoriile, în special cele în străinătate. Până acum am vizitat şapte ţări, iar cel mai mult mi-a plăcut Malta“, ne-a spus Monica.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii făţarnici, acele persoane care prin faţă îţi zâmbesc frumos, îţi spun câte în lună şi-n stele, iar pe la spate te bârfesc“, a precizat Monica. Tânăra a adăugat că nu suportă nici persoanele care nu se ţin de cuvânt atunci când au promis ceva.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite