Vaslui: PORTRET/ Laura Ionela Drăgan, campioană la Ju-Jutsu şi Kung-Fu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 15 ani, după câteva luni de antrenamente, Laura se poate lăuda cu un titlu de campioană naţională la Ju-Jutsu şi unul la Kung-Fu la categoria ei.

Laura a început să practice artele marţiale în urmă cu aproximativ doi ani. Şi-a dorit, iniţial, să facă handbal, însă tatăl ei i-a recomandat să se apuce de un alt sport deoarece a considerat că nu avea statura potrivită. Aşa a ajuns la clubul „Alone Tiger“, condus de Mihaela Iacob, sub comanda shihan-ului Constantin Iacob.

„Când m-am înscris, mai erau doar două fete mai mici decât mine şi eram, oarecum, speriată. Am rămas o perioadă singura fată din club şi atunci a fost momentul în care mi-am aprofundat cunoştinţele despre acest sport. Eram nevoită să mă antrenez cu băieţi mai mari ca mine şi în vârstă şi în grad“, îşi aminteşte Laura.
Primul concurs, după şase luni

După o jumătate de an, a participat la primul ei concurs, Cupa Moldovei la Ju-Jutsu din 2009, unde a câştigat medalia de argint. „Am avut emoţii foarte mari. Am luptat atunci cu o colegă de club pe care am învins-o. Din păcate, în finală, o altă colegă m-a bătut şi am pierdut locul I“, povesteşte sportiva.

„Laura este un sportiv perseverent care ştie să aprecieze ceea ce primeşte. Nu se eschivează niciodată de la greutăţile şi sacrificiile vieţii sportive. Pentru noi reprezintă un model, care sigur va reuşi în viaţă“, spune Mihaela Iacob, preşedinta clubului „Alone Tiger“.

Campioană naţională

Laura a fost apreciată imediat de antrenorul ei, shihan Constantin Iacob. Ea a mai participat la nenumărate competiţii pe plan local şi zonal, iar în 2010, la campionatul Naţional de Ju-Jutsu a ieşit campioană la categoria sa. În vara lui 2010, Laura a participat, pentru prima oară, şi la Campionatul Naţional de Kung-Fu, unde nu a câştigat nimic din cauza stilului diferit de luptă.

„Atunci am hotărât să mă antrenez şi mai mult la Kung-Fu, iar în toamnă, la un alt concurs naţional, am luat medalia de aur la non-contact. La full-contact am reuşit să mă clasez pe locul al treilea“, povesteşte eleva.

Ca şi planuri de viitor, Laura îşi doreşte să avanseze în grad, iar visul ei măreţ este acela de a ajunge la Campionatul Mondial de Ju-Jutsu. Ar vrea să devină poliţist criminalist.

Profil
Născută: 24 aprilie 1996 la Bârlad.
Studii: Este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Nr. 5 „Ştefan cel Mare“ din Vaslui.
Familie: Laura este singură la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
Ai vreun idol din acest sport?
Modelul meu este antrenorul meu. El este singurul om care m-a învăţat tot ce ştie. Îmi doresc ca, în timp, să mă perfecţionez şi, de ce nu, să fiu mai bună decât profesorul meu. Ştiu că mai am mult până să ajung acolo.
Nu e greu acest sport pentru o fată?
Dacă îţi place şi vrei cu adevărat treci peste anumite complexe şi prejudecăţi. Chiar mi-am adus câteva prietene care s-au speriat şi au renunţat după primul antrenament. Eu consider că acest sport îţi dezvoltă atât latura fizică, cât şi pe cea psihică. Consider că artele marţiale te fac mai ordonat în viaţă.

Ce-i place
Laurei îi plac foarte mult excursiile şi tenisul de câmp. „Eu nu prea am călătorit până a ajunge în acest club. Mi-aş dori ca în fiecare vacanţă să am posibilitatea de a-mi petrece o săptămână la mare şi una în staţiunile montane. De asemenea, mi-ar plăcea să ajung să vizitez Grecia deoarece este o ţară plină de mistere“, a spus sportiva.

Ce nu-i place
„Urăsc persoanele încrezute. Astfel de oameni nu-mi inspiră deloc încredere şi, după părerea mea, nu te poţi baza pe ei niciodată“, a încheiat Laura.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite