Vaslui: PORTRET/ Emanuel Cogălniceanu, excentricul din galeria FC Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul, în vârstă de 20 de ani, este unul dintre cei mai activi suporteri pe care îi are echipa locală de fotbal. Emanuel şi-a descoperit pasiunea de microbist odată cu promovarea echipei FC Vaslui pe prima scenă a fotbalului românesc.

Aşa se face că, meci de meci, tânărul este alături de favoriţii săi în peluză şi cântă neîncetat, în ciuda faptului că, în viaţa de zi cu zi, este un student foarte bun la învăţătură.

„Atunci când am venit pentru prima dată  la stadion am rămas plăcut impresionat de ceea ce era în peluză. Este cu totul altceva decât să fii un simplu spectator. Se pune mult mai mult suflet şi acesta a fost principalul motiv pentru care am început să iubesc fenomenul“, ne-a povestit Emanuel.

Brigăzi pentru a face spectacol la peluză

La doar un an după ce FC Vaslui a promovat în Liga I, galeria a devenit una puternică, mai ales că, la peluză, s-au născut numeroase brigăzi de susţinere a echipei favorite. „Se punea problema, ca şi acum de altfel, că peluza este ocupată de tot mai multă lume care vine la meciuri doar pentru că biletul este mai ieftin. De aceea, câţiva dintre membrii vechi ai galeriei şi-au format grupări menite să adune oameni care să vină la meci pentru a face spectacol şi a cânta. Aşa s-a născut şi grupul Excentric, care acum pot să zic că este una dintre brigăzile cele mai mature şi respectate din peluză“, a mai spus tânărul. Emi, aşa cum este el strigat de băieţi, a ajuns în tot acest timp să aibă un cuvânt greu de spus printre veteranii peluzei.

Participă la conceperea coregrafiilor, la compunerea cântecelor şi are un cuvânt de spus în realizarea tuturor proiectelor stabilite de liderii de galerie.
Idei de coregrafie date de colegii studenţi

„Una dintre cele mai frumoase activităţi ale unui suporter este realizarea coregrafiilor. Muncim săptămâni întregi pentru a confecţiona steaguri, bannere, dar mai ales pentru mesajele pe care noi le afişăm pe ele. De multe ori, colegii de facultate îmi dau idei de mesaje şi de cântece şi abia aştept să revin acasă pentru a le propune celorlalţi“, a mai adăugat Emanuel.

Profil

Născut: 12 iunie 1990, Valsui.
Studii: Student la FEEA din Iaşi, anul II.
Familie: Este singur la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri
Vă inspiraţi după modelul ultraşilor de afară?
Nu pot spune că avem un model, deşi, eu unul, apreciez spectacolul făcut de suporterii din Franţa, Italia sau Grecia. Cu părere de rău, trebuie să recunosc că şi la noi a început să se copie modelul „casual“, care crează o imagine negativă pentru galerie.
Cum ţi se pare acum echipa FC Vaslui?
Tristă. De la o echipă care sezonul trecut a terminat pe locul 3 în campionat şi care a ajucat şi finala Cupei României, acum arată ca o echipă mediocră, iar asta cu indulgenţă. Recunosc că am fost un susţinător al lui Lopez Caro, dar se pare că acesta a subestimat valoarea fotbalului românesc.

Ce-i place
Emanuel se consideră o persoană complexă, care, pe lângă fotbal şi peluză, iubeşte călătoriile. „Mi-ar plăcea să străbat lumea în lung şi-n lat doar pentru diversitatea culturilor. Sunt  şi un mare amator al filosofiei“, a spus Emanuel.

Ce nu-i place
Nu-i plac rutina şi monotonia. „Urăsc mediocritatea şi echipa Poli Iaşi“, a precizat Emanuel.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite