Vaslui: Operat de 26 de ori în cei opt ani de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul din Vaslui a suferit până acum 25 de intervenţii chirurgicale ca să poată merge normal, iar mâine va fi operat din nou.

Soţii Mirela şi Constantin Nechita din Vaslui au decis, în urmă cu opt ani, să le facă un frăţior celor două fiice, Cristina şi Anuţa. Vestea că vor avea un băiat i-a adus în culmea fericirii, însă la scurt timp totul s-a transformat într-un coşmar.

Copilul s-a născut cu piciorul şi mâna stângă mai scurte cu 12 centimetri. De atunci, soţii Nechita caută disperaţi în fiecare zi soluţii pentru a-i asigura lui Alexandru o viaţă normală. „Ne-am dorit enorm acest copil“, spune mama lui Alexandru.

Joacă fotbal

Plin de energie, Alexandru joacă fotbal de fiecare dată când are ocazia. „Ţin cu FC Vaslui şi cu Steaua, dar cel mai mult cu Vasluiul“, spune băiatul. La şcoală este premiant, iar colegii şi profesorii au numai cuvinte de laudă despre el. Are şi câţiva prieteni cu care se înţelege foarte bine, însă este foarte ataşat de papagalul Lulu.

„Pe Lulu îl consideră frăţiorul lui mai mic. Îl iubeşte foarte mult şi vorbeşte cu el în fiecare zi“, povesteşte Mirela Nechita. Înglodată în datorii şi mereu în căutare de bani pentru a-l putea opera pe Alexandru, familia Nechita le oferă o lecţie celor care-şi abandonează copiii în centre de plasament. „În fiecare dimineaţă, când văd cum răsare soarele, spun că este Alexandru al meu“, mai spune mama băiatului.

La limita sărăciei

Imediat după naştere, Alexandru a început să facă drumuri săptămânale la spital, iar mama a trebuit să renunţe la serviciu pentru a deveni asistent personal.  După reducerea de 25%  alefurilor bugetarilor, femeia primeşte o indemnizaţie de 460 de lei.

„Toţi banii se duc pe medicamente, unguente şi vitamine“, mai spune femeia. Tatăl lui Alexandru câştigă doar 600 de lei lunar, iar din aceşti bani trebuie să achite cheltuielile cu utilităţile, dar şi o rată la bancă de peste 200 lei. „Banii au fost luaţi tot pentru Alexandru pentru că aveam nevoie de bani să continuăm operaţiile“, a mai explicat Mirela.

Coşmarul băiatului se încheie la majorat

La nici trei săptămâni după ce s-a născut, Alexandru a trebuit să se întoarcă în spital. Având un picior mai scurt decât celălalt, singura soluţie a fost să-i fie aplictă o tijă, iar apoi să folosească un aparat care-i lungeşte gamba. De la opt luni, când a fost operat pentru prima dată, Alexandru a suferit 25 de intervenţii chirurgicale şi 49 de internări.

„În funcţie de rezultatul analizelor şi al măsurătorilor pe care le vom efectua, cel mai probabil, miercuri, va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale de alungire a osului. Dacă rezultatele vor fi bune, îi vom monta un aparat Elizarov, care permite alungirea osului cu până la zece centimetri“, ne-a declarat doctorul Dan Apostol, de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi. Operaţiile vor dura până la 18 ani.

„Intervenţiile chirurgicale vor dura până când Alex va atinge vârsta majoratului. Atunci, din punct de vedere fizic, se va opri din creştere“, a mai spus doctorul Apostol. 

Cum îl puteţi ajuta pe Alexandru

Cititorii „Adevărul se Seară“ care vor să-l ajute pe Alexandru pot face donaţii în conturile deschise pe numele Mirelei Nechita:
Contul în lei: RO33 BTRL 0380 1201 J465 57XX BANCA TRANSILVANIA, SUCURSALA BT VASLUI.
Contul în euro: RO08 BTRL 0380 4201 J465 57XX SWIFT: BTRLRO 22XXX BANCA TRANSlLVANIA, SUCURSALA BT VASLUI.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite