Vaslui: Oamenii fără adăpost şi-au făcut cuib în gară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au dat aproape 500 de amenzi cerşetorilor şi celor care fac scandal pe peron. Gunoaiele, câinii comunitari şi cerşetorii au ajuns parte integrantă din decorul Gării Vaslui, iar sala de aşteptare a fost transformată în loc de odihnă de către oamenii străzii.

Toată ziua, cerşetorii, de vârste diferite, mişună printre picioarele trecătorilor. „Ne deranjează prezenţa lor, însă nu avem ce să le facem. Ar trebui ca autorităţile să ia mai multe măsuri împotriva lor, să îi controleze“, a spus Vica Zaharia, o pensionară de 60 de ani din satul Rebricea.

O altă călătoare, ieşeanca Mariana Bârdan, s-a plâns de mizeria din gară. „Sunt mulţi oameni care mănâncă pe băncuţele din gară şi lasă mizerie în urma lor. E jale mare“,a spus Maria Bârdan.  

Cel mai deranjant, susţin călătorii, este că oamenii străzii dorm pe scaunele din sala de aşteptare sau de pe peron şi emană un miros îngrozitor. La aceştia se mai adaugă şi beţivii care fac scandal adesea.

Amenzi date degeaba

Poliţiştii susţin că au dat 476 de amenzi de la începutul anului celor certaţi cu legea, dar că cerşetorii sau alcoolicii revin mereu în gară.

„Numai în Gara Vaslui îşi desfăşoară activitatea patru poliţişti de la Poliţia Transporturi Feroviare, care patrulează 24 de ore din 24.  Aici, cele mai multe incidente sunt provocate de persoanele aflate în stare de ebrietate“, a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite