Vaslui: O tânără a născut un copil fără mâini și picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia nu a efectuat până acum decât un singur consult medical, în primul trimestru al sarcinii, astfel că nu a aflat de malformațiile fătului.

Copilul a fost născut marți, la maternitatea Spitalului Municipal Huși, de o tânără în vârstă de 21 ani, din localitatea vasluiană Berezeni. „Este un copil cu malformații ale membrelor superioare și inferioare. Membrele superioare sunt practic niște rudimente ale degetelor de la mânuță, în timp ce la membrele inferioare, unul este aparent normal, iar la celălalt coapsa este foarte mică", a precizat dr. Lucia Rotaru, directorul Spitalului Municipal Huși.

Ea a adăugat că în ciuda malformațiilor, bebelușul este sănătos tun. „În general, starea vitală a copilului este bună. S-a născut cu o greutate normală, mănâncă, are scaun, tranzit intestinal", a mai spus Rotaru.

Potrivit directorului unității sanitare, mama copilului este acum în stare de șoc și a refuzat bebelușul. „Mama s-a așteptat la un copil normal. Ea fusese până acum la un singur consult, în primul trimestru al sarcinii, însă nu a făcut nici un ecograf. Abia luni, când a venit la spital în travaliu și i-au fost făcute analizele medicale,  inclusiv un ecograf, i-am spus că bebelușul are grave maloformații la membre", a a mai spus Lucia Rotaru.

Copilul va fi supus mai multor investigații amănunțite, cel mai probabil la o clinică de specialitate din Iași. De asemenea, conducerea spitalului a luat legătura cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, în condițiile în care părinții refuză să ia bebelușul acasă. „Ne tememe  ca nu cumva mama copilului să facă o psihoză. Ea este foarte șocată acum și plânge continuu. Pe moment, părinții au spus că nu vor să ia copilul, însă timpul le netezește pe toate, le va da înțelepciune și sperăm că vor lua copilul acasă. Este păcat, pentru că e un suflet nevinovat", a încheiat Rotaru.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite