Vaslui: O maşină SMURD a spulberat o femeie pe trecerea de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 31 de ani din localitatea vasluiană Vulpăşeni se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost izbită din plin de o maşină a SMURD-ului pe o trecere de pietoni din municipiul Vaslui.

UPDATE 17: 45 Victima accidentată de mașina SMURD, Nela Pletea, fusese înainte la Protecția Copilului unde a fost evaluată psihologic de o comisie de specialitate. Se pare că femeia suferă de o afecțiune psihică.

UPDATE 16:45: Șoferul ambulanței care a călcat femeia pe trecerea de pietoni este Andrei Condurache (24 de ani), fiul liderului sindical de la Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui, Leonte Condurache.

Accidentul s-a petrecut astăzi, în jurul orei 13:15, în suburbia municipiului reşedinţă de judeţ, Moara Grecilor. Potrivit inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, echipajul SMURD se deplasa la o intervenţie în satul Valea Siliştei, comuna Soleşti şi avea semnalele acustice şi vizuale în funcţiune.

image

"Din ceea ce ne-a spus conducătorul auto de pe maşina SMURD, femeia a plecat dintr-o staţie de autobuz de pe trotuarul opus deplasării maşinii noastre de intervenţie şi a încercat, la un moment dat, să traverseze strada, apreciind că are timp să treacă pe celălalt trotuar. Din păcate, cu tot efortul şoferului, care a tras dreapta de volan în încercarea de a o evita, femeia a fost lovită cu partea din faţă a autospecialei. Aşteptăm rezultatele anchetei şi, dacă se va dovedi că şoferul ambulanţei a fost vinovat, el riscă desfacerea contractului de muncă", a declarat  Marian Ababei, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

image

Poliţia a declanşat o anchetă la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul. „ La ieşirea din municipiul Vaslui , autovehiculul a acroşat o femeie care se angajase în traversarea drumului la trecerea de pietoni semnalizată cu indicatoare şi marcaje. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde a fost diagnosticată cu «comă profundă». Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui efectuează cercetări pentru stabilirea  tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul", ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui.

image

În scurt timp, victima a fost preluată şi transportată în comă profundă la Spitalul „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite