Vaslui: Ministrul Agriculturii consideră că majorarea preţurilor la produsele alimentare este nejustificată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent la Vaslui, la cea de-a XII- a ediţie a expoziţiei pentru zootehnie, tehnică agricolă şi industrie alimentară, Expo Zoo Agroind Vaslui, Valeriu Tabără a decalarat că producţia agricolă din acest an s-a vândut la un preţ neaşteptat de mare.

"Eu am făcut precizarea că producţia agricolă s-a vândut la un preţ aproape neaşteptat de mare la prima vedere. Dar ceea ce ne-a îngrijorat şi ne îngrijorează în continuare este faptul că această producţie agricolă în primul moment când s-a recoltat s-a vândut de către unii fermieri foarte, foarte jos. Eu le-am spus colegilor din agricultură să aştepte şi să nu vândă acum. Problema este modul cum circulă şi cum se duc aceste materii prime în preţurile produselor alimentare. Eu am exagerat cu acea creştere presupusă şi spun că e presupusă pentru că acum facem analiza unor preţuri în minister", a spus Valeriu Tabără.

Ministru Agriculturii a mai precizat că România beneficiază de unele rezerve care ar trebui să menţină preţurile actuale ale produselor alimentare. Totodată, Tabără nu e exclus posibilitatea ca alimentele să fie scumpite, majorarea urmând să fie făcută direct proprţional cu indicele de inflaţie.

Există extrem de multe rezerve de reducere a preţurilor. Nu cred că produsele alimentare se vor scumpi dincolo de ce înseamnă elementele de inflaţie. Eu nu dau girul că s-ar creşte aşa cum se vorbeşte cu 30-40 de procente. Nici vorbă. Poate că un 5 la sută va fi un element. Există instituţii ale statului care trebuie să vegheze asupra a ceea ce înseamnă artificializarea costuruilor către consumatori. Mai mult, există rezerve ca să venim şi să contracarăm astfel de probleme. Eu mă bazez foarte mult pe producătorii mici cărora nu prea le-am dat un gir mare de a apărea în piaţă", a încheiat Tabără.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite