Vaslui: Mii de petarde și pocnitori confiscate de polițiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petardele au fost confiscate
Petardele au fost confiscate

Cinci vasluieni s-au ales cu dosare penale după e au fost prinși în timp ce încercau să vândă obiecte pirotehnice.

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase Vaslui, împreună cu poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui au efectuat o percheziţie la locuinţa lui Maricel H., de 39 ani, din municipiul Bârlad. În imobilul acestuia au fost găsite 1.600 bucăţi obiecte pirotehnice din clasele I şi II deţinute de bărbat fără drept.

În aceeaşi zi, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu, au identificat în zona Pieţei 9 Mai, din localitate, alte două persoane în vârstă de 23, respectiv 40 ani, din municipiul Bârlad, care efectuau acte de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor legale. La controlul efectuat de poliţişti, asupra celor doi au fost găsite 1.620 petarde.

De asemenea, poliţiştii bârlădeni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren, i-au identificat pe Vasilică R., de 32 ani, şi pe Lăcrămioara C., de 21 ani, ambii din municipiul Bârlad, care deţineaau fără drept  în vederea comercializării 660 petarde, respectiv 960 pocnitori.

„Toate obiectele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele persoanelor identificate au fost întocmite dosare de cercetare penală. Pedeapsa prevăzută de lege este închisoare de la 3 luni la un an", a spus Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite