Vaslui: Mii de pachete de țigări confiscate la Vama Albița

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbați s-au ales cu dosare penale după ce au încercat să introducă în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa, ţigări de contrabandă ascunse în locaşuri special amenajate în autoturismele pe care le conduceau.

Astăzi dimineață, L.B., în vârstă de 41 ani, din Bulgaria, a încercat să introducă în țară peste 1.400 pachete de țigări de diferite mărci. „La controlul de frontieră a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în spaţii special amenajate sub podeaua autoturismului, sub scaune şi în portiere, cantitatea de 1.427 pachete ţigări de diferite mărci cu timbru fiscal Republica Moldova, în valoare totală de 5.865 lei", a precizat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Vaslui.

Alte aproximativ 1.900 pachete țigări au fost descoperite într-un microbuz condus de M.T., în vârstă de 63 ani. Bărbatul ascunsese țigările, în valoare de peste 4.000 lei, într-un spațiu amenajat special sub podeaua autoturismului.

„Întrucât cantitatea de ţigări găsită în cele două cazuri depăşeşte limita prevăzută de legislaţia în vigoare, poliţiştii de frontieră vasluieni au întocmit celor doi cetăţeni câte un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale", a mai spus Irina Mirică-Gheucă.       

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite