Vaslui: Mii de diabetici la mila unui medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși numărul diabeticilor  este extrem de mare, accesarea serviciilor medicale sunt greu de pus în practică din cauza lispei medicilor. 

Persoanele bolnave de diabet sunt nevoite să aștepte la ușa singurului medic din județ pentru a primi tratamentul adecvat în tratarea acestei boli.

Zilnic, peste 70 de pacienți sunt obligați să aștepte, pentru un consult, la medicul de specialitate, până la 7 ore. Acestă situație este creată din cauza lipsei medicilor diabetologi din Vaslui. Un singur medic ține locul celor 6 ce ar trebui să fie prezenți în întreg județul.

Pacienții sunt plictisiți de cât așteaptă și sunt terminați de drumurile pe care le fac.Mulți dintre ei provin din comune îndepărtate faţă de municipiul reşedinţă de judeţ.

"Vin dimineața la ora 7 și dacă am noroc plec pe la ora 15. Sunt sătulă de cât am așteptat. Vin de la 40 de kilometri depărtare" a spus  Veronica Agarici, bolnavă.

Singurul medic de specialitate consultă zilnic peste 70 de pacienți. "Eu ar trebuie să consult maxim 28 de pacienți. Dar este inuman să-i trimit acasă și să vină a doua zi. In zile de sărbatoare vin și câte 100 de bolnavi pentru tratament" a declarat Mihaela Pintilie, medic diabetolog.

Află mai multe detalii din ediţia tipărită de astăzi a "adevărului de Seară" Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite