Vaslui: Medicii „desfiinţaţi“ se bat pe posturile vacante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică a fost asaltată de cererile acestora, în care solicitau repartizarea la unul dintre celelalte spitale din judeţ sau la Serviciul de Ambulanţă.

Un ordin recent al Ministerului Sănătăţii (MS) prevede ca angajaţii din sistem care ar rămâne fără loc de muncă în urma reorganizării spitalelor să fie redistribuiţi. Astfel, persoanele vizate trebuiau să depună până astăzi opţiunea pentru postul dorit, urmând ca pe 4 şi 5 aprilie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui să realizeze distribuirea în spitalele din judeţ.

Aproape toate cadrele medicale din spitalele desfiinţate din Tutova şi Negreşti au cerut fie transferul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, fie la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, fie la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman“ din Bârlad.

Dispuşi să facă naveta
Redistribuirea cadrelor medicale nu se va putea face prea curând întrucât reprezentanţii MS au amânat semnarea contractelor cadru până pe 1 iunie. De asemenea, Ministerul a anunţat că nu va suplimenta fondurile pentru nicio unitate sanitară din ţară, ceea ce înseamnă că spitalele nu vor putea angaja personal suplimentar, deoarece nu vor avea bani de salarii. Drept urmare, medicii şi asistenţii medicali vor sta două luni acasă, în ciuda faptului că organigramele din toate spitalele sunt sub limita de personal.

„Toţi şi-au manifestat dorinţa de a face naveta la Vaslui sau la Bârlad. Problema este că spitalele nu-şi permit să angajeze personal decât în limita a 70% cheltuieli cu personalul din totalul bugetului. În condiţiile în care s-a amânat şi semnarea contractelor cadru, situaţia a devenit şi mai dificilă pentru cadrele medicale“, a declarat Carmen Boghiţă, şefa biroului Personal al DSP Vaslui.

„Ceea ce ni se întâmplă este o mare bătaie de joc. Practic, ne-au pus în faţa faptului împlinit. Bineînţeles că voi accepta un post oriunde. Voi face naveta, fie că e la Vaslui, fie că e la Bârlad, fie că e în alt judeţ. Doar nu voi sta acasă, şomer“, ne-a declarat doctorul Nizar Bitar, medic la spitalul desfiinţat din Negreşti.

Câte locuri sunt disponibile în spitale
Spitalul „Elena Beldiman“ Bârlad : 12 locuri;
Spitalul de Psihiatrie Murgeni: 2 locuri;
Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui: 10 locuri;
Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian“ Huşi: 16 locuri;
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui : 12 locuri.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite