Vaslui: Medicii de la Urgenţe, consolaţi cu tichete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerii spitalului au făcut calculele astfel încât doctorii să primească bonuri de masă plătite de la buget. 137 de angajaţi subordonaţi direct Ministerului Sănătăţii nu şi-au luat încă lefurile pe luna iulie.

În prezent, datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă se ridică la aproape 9 milioane de lei şi reprezintă motiv de zâzanie între Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii. Consilierii au refuzat să preia unitatea medicală până la stingerea datoriei, iar efectele n-au întârziat să apară.

Salariile pe luna iulie pentru 137 de angajaţi direct subordonaţi Ministerului Sănătăţii n-au venit încă. În schimb, managerii au căutat soluţii pentru ca personalul medical să plece acasă măcar cu tichete de masă.

20 de bonuri pe lună

„Vom acorda bonuri de masă până la o nouă decizie. Doar nu vom lăsa oamenii fără niciun venit. Tichetele de masă sunt prevăzute în buget, iar contravaloarea tichetelor de masă poate fi folosită la orice element de cheltuială al execuţiei bugetare. Salariile au fost diminuate cu 25% şi nu cred că vom renunţa la bonuri“, ne-a declarat directorul interimar al spitalului, Neculai Sorescu.

În Spitalul Judeţean sunt 900 de angajaţi, iar banii pentru salarii vin din două surse. Ministerul Sănătăţii plăteşte cei 137 de angajaţi care lucrează la Urgenţe şi TBC, iar restul personalului este renumerat din banii viraţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui. După reducerea salariilor, singura consolare este că toţi salariaţii au primit bonuri, de 8 lei tichetul, dar nu mai multe de 20 pe lună.

„Dacă nu ne-ar da bonuri de masă nu ştiu cum ne-am fi descurcat. Am înţeles că banii de salarii vor ajunge zilele acestea. Măcar am cumpărat ceva de mâncare cu ele“, ne-a spus o asistentă medicală de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului.

Speranţe la rectificare

Speranţele managerului se îndreaptă spre rectificarea bugetară care se discută zilele acestea la Bucureşti, astfel încât să nu mai fie supărare printre subordonaţi din cauza lefurilor neprimite. Totodată el a anunţat că, indiferent de deciziile luate la nivel central, nu-şi va lăsa angajaţii fără bonuri de masă.

„Condiţia de bază este ca, începând din luna iulie, cheltuielile de personal să nu depăşească 70% din buget. Dacă cei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu vor mai întârzia cu banii, ne vom încadra“, a mai adăugat Sorescu.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite