Vaslui: Medicii, înjuraţi ca la uşa cortului de pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorii din Bârlad se plâng că trebuie să suporte injuriile bolnavilor care ajung la spital pe fondul consumului de alcool. Numai weekend-ul trecut, pe mânile cadrelor medicale de la Urgenţe au ajuns 12 persoane în stare de ebrietate, care au făcut scandal în secţie.

Aburii de alcool îi determină pe bârlădeni să facă scandal când ajung pe patul de spital. Medicii de la Spitalul de Urgenţă spun că este o regulă ca în fiecare zi de weekend să ajungă la ei cel puţin trei pacienţi cu agitaţie psihomotorie din cauza consumului excesiv de alcool. Circul nu lipseşte nici în timpul săptămânii.


„Weekend-ul trecut am avut 12 persoane care au ajuns la spital după ce au consumat băuturi alcoolice în exces“, a declarat Gabriela Daniş, directorul medical al Spitalului de Urgenţă „Elena Beldiman“ din Bârlad.


Primele victime, ambulanţierii


Şi cadrele medicale de la Salvare sunt nevoite să asculte cuvinte „dulci“ din gura celor pe care îi tratează. „Agresiunile verbale sunt la ordinea zilei la noi. Au intrat în cotidian. În 99% din cazuri aceste conflicte apar din cauza consumului de alcool“, ne-a spus Aurora Popa, sefa Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui. Chiar dacă sunt făcuţi cu ou şi cu oţet de către unii pacienţi, medicii nu se înghesuie să-i reclame pe scandalagii la Poliţie.


„Avem doar un sigur caz de genul acesta. O plângere împotriva unui bărbat care a lovit personalul de pe Ambulanţă. Reclamaţii se pot face şi pentru injurii“, ne-a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.


Învinuitul este un bărbat din comuna Coroieşti, care, la sfârşitul lunii august, a luat la pumni personalul de pe ambulanţă şi a stricat aparatură în valoare de câteva mii de euro.


Circul se mută la Urgenţe


„Pentru că situaţiile de acest gen sunt foarte dese, colegii mei preferă, de multe ori, să nu mai facă reclamaţii“, explică Aurora Popa. După ce îi iau la trei păzeşte pe ambulanţieri, pacienţii agresivi îşi varsă năduful şi pe medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe.


„Noi suntem supuşi în fiecare zi la agresiuni din partea pacienţilor. Este o meserie periculoasă, însă nu avem ce face“, spune Marius Radu, doctor la Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului „Elena Beldiman“ din Bârlad.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite