Vaslui: Măsurile anti-criză „ciuruiesc” Poliția Comunitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scăderile de personal preconizate ar putea duce la imposibilitatea „comunitarilor" de a păzi obiective importante din oraș. Luna trecută, 20 de polițiști comunitari au intrat în concediu fără plată. Cei mai mulți dintre ei au plecat la muncă în străinătate.

Voci din cadrul Poliției Comunitare Bârlad spun că agenții nu vor aștepta să fie disponibilizați ci vor pleca de bună voie. „Salariile sunt foarte mici, suntem din ce în ce mai puțini. Eu am colegi care încă nu și-au depus demisia, dar în scurt timp o vor face", ne-a spus o sursă din cadrul Poliției Comunitare.

Directorul unității Vasile Rădoi, susține că nu a primit nicio înștiințare în acest sens, însă admite că lefurile subordonaților sunt foarte mici. „Dacă ne va impune legea să avem câte un polițist comunitar la o mie de locuitori nu știu ce o să facem. Ar însemna să rămânem cu 70 de agenți. Dacă punem la socoteală cele trei schimburi, zilele libere și eventualele concedii o să ajungem la un număr de 12 agenți pe schimb", spune Rădoi. Salariul mediu al unui polițist comunitar este în jur de 800 de lei, iar 15 angajați câștigă salariul minim pe economie.

Citiţi mai multe în ediţia tipărită de astăzi a "Adevărului de Seară" Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite