Vaslui: Maşina elevilor, taxi pentru profi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microbuzul destinat transportului elevilor din oraşul Murgeni a fost folosit sâmbătă în alt scop. Dascălii au utilizat vehiculul pentru a veni la Bârlad la înmormântarea unei colege, deşi legea spune că microbuzul nu poate fi folosit în alte scopuri decât pentru transportul şcolarilor.

Reporterii „Adevărul“ au surprins microbuzul parcat în faţa Bisericii „Sfântul Dumitru“. „Au venit domnii profesorii cu maşina copiilor, care e problema? Doar e maşina şcolii“, a spus nervos, şoferul microbuzului. „Am venit la înmormântarea unei colege. Nu cred că am încălcat legea pentru că am făcut asta. Sunt mult mai multe nereguli în ţara aceasta care ar trebui sesizate, nu asta“, ne-a spus o profesoară prezentă la înmormântare. Dascălii au fost la înmormântarea Aureliei Vrabie, un cadru didactic din Bârlad, dar care preda la Murgeni.


Nu se vor da sancţiuni


Mihaela Cososchi, inspectorul şcolar general, a declarat că nu se pune problema ca profesorii să fie sancţionaţi. „Într-adevăr, microbuzul şcolar nu ar trebui să fie folosit decât pentru transportul elevilor, însă având în vedere situaţia, nu cred că este o problemă foarte mare. La urma urmei, nu au mers la vreo nuntă sau cumătrie“, a spus şefa IŞJ.


Jenică Panica, edilul din Murgeni, nu a putut fi contactat pentru a explica dacă şi-a dat acceptul ca microbuzul care aparţine Primăriei din localitate să fie închiriat de profesori.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite