Vaslui: Maşina Poliţiei, taxi pentru preoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au fost folosiţi ieri pentru a dirija circulaţia special pentru a trece cortegiul funerar. Primarul oraşului spune că este vorba de un abuz.

Cortegiul funerar care l-a condus ieri pe ultimul drum pe tatăl lui Vasile Rădoi, şeful Poliţiei Comunitare Bârlad, a plecat înspre cimitir în jurul orei 12.00.

În acest scop, poliţiştii comunitari au fost informaţi prin staţie să supravegheze coloana de maşini. Un echipaj al Poliţiei Rutiere s-a deplasat, de asemenea, în centru, pentru a dirija circulaţia. Convoiul era condus de o maşină a Poliţiei Comunitare, cu număr de înmatriculare VS 04 LOP, în care erau transportaţi preoţii.

Aceeaşi maşină a staţionat, mai târziu, şi în faţa Cantinei de Ajutor Social, locul unde a avut loc pomana. Agenţii comunitari spun că au fost informaţi cu o zi înainte că trebuie să-şi dedice ziua pentru a asigura desfăşurarea fără probleme a ceremoniei.

„Ni s-a zis că trebuie să fim prin preajma cortegiului când o să o să treacă maşinile spre cimitir şi că o să fim anunţaţi prin staţie când trebuie să ne mobilizăm“, ne-a spus un poliţist comunitar.

„Este un abuz“

Primarul oraşului Bârlad susţine că folosirea maşinilor instituţiei la înmormântare a fost un abuz. „Din moment ce e vorba de banul public, bineînţeles că nu avea voie să folosească maşina de serviciu în scopuri personale. E un abuz. Dar la câte abuzuri se fac în ţara asta, acesta  este unul minor“, ne-a spus Constantin Constantinescu, primarul Bârladului, şeful direct a lui Vasile Rădoi. Un punct de vedere similar îl au şi bârlădenii.

„E inacceptabil! Nu ştiu cum a putut să se preteze la aşa ceva mai ales într-un moment ca acesta. Se dovedeşte încă o dată că cei cu scaun de şefi fac ce vor în ţara asta. Oare daca eu aş avea, Doamne fereşte, un mort în familie m-ar lăsa să folosesc maşina Poliţiei Comunitare?“, a întrebat retoric Violeta Toader, pensionară.

„O să suport consecinţele“

Contactat telefonic, Vasile Rădoi a recunoscut că a folosit maşina instituţiei în scop personal. „Maşina a fost folosită ca antimergător. Eu am solicitat, aşa cum poate solicita orice cetăţean, ca maşina Poliţiei Comunitare să meargă înaintea coloanei funerare pentru a nu se perturba circulaţia. Dacă am greşit, am să suport consecinţele“, a spus Vasile Rădoi.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite