Vaslui: Marinică Zărnescu și-a "turnat cenușă în cap"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ofițer de poliție, Marinică Zărnescu, prins săptămâna trecută la braconaj, și-a recunoscut fapta. El a fost ieri la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) la audieri, iar înainte de a asta de vorbă cu anchetatorii, a recunoscut către jurnaliști că ultima sa faptă a fost o prostie: "Am făcut și eu o prostie și acum stați numai cu ochii pe mine...".

Marinică Zărnescu și ceilalți 3 complici ai săi, au fost audiați ieri și alaltăieri în cazul de braconaj descoperit de oamenii legii sâmbăta trecută. Luni, s-au prezentat la audieri Emil Crețu, șoferul mașinii de teren cu care cei 4 au fost la vânătoarea ilegală și Valentin Ghețău, angajatul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Ieri a venit rândul lui Ciprian Păduraru, după care, în jurul orei 13:00 s-a prezentat la sediul IPJ Vaslui pentru audieri și fostul comisar de poliție, Marinică Zărnescu. Foarte liniștit și sigur pe sine, înainte de a sta de vorbă cu anchetatorii, Zărnescu a avut curajul să stea de vorbă cu jurnaliștii, lucru care nu s-a întâmplat în ziua în care a fost descoperit de oamenii legii. Iritat de aparatele de fotografiat, Zărnescu a făcut o declarație șoc, din care reiese că și-a recunoscut fapta: "Am făcut și eu o prostie și acum stați numai cu ochii pe mine..".

Ar putea scăpa doar cu o amendă

Legea 202/2010, intitulată și "legea micii reforme", este una din portițele de scăpare ale lui Zărnescu și celorlalți complici ai săi. Potrivit actului legislativ, persoana care îşi recunoaşte vinovăţia în faţa instanţei de judecată va beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei sau cu o pătrime a cuantumului amenzii. Cum este puțin probabil ca un fost om al legii, să nu cunoască prevederile legale în vigoare, există posibilitatea ca Marinică Zărnescu să se folosească de Legea 202/2010, deoarece ar putea scăpa cu o pedeapsă mică. "Dacă dosarul ajunge la instanță, iar inculpatul recunoaște în totalitate toate cele reținute în rechizitoriu, se reduc limitele pedepsei cu o treime, fără a se mai administra alte probe, cu excepția înscrisurilor în circumstanțiere", ne-a precizat avocatul Ionuț Mancaș. Cu alte cuvinte ar putea scăpa cu o simplă amendă, deoarece nu va mai fi nevoie și de audierea unor martori. În caz de braconaj, amenda penală este între 5.000 și 21.000 de lei.

Zărnescu a împușcat ciuta

"Două dintre persoanele audiate au recunoscut că ele au împușcat cele două animale. Cercetările continuă în acest caz", ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Surse din cadrul anchetei ne-au dezvăluit că Marinică Zărnescu a recunoscut că el a împușcat ciuta, și că Ciprian Păduraru este cel care a împușcat căpriorul.

 

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite