Vaslui: Marian luptă ca să meargă din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul şi-a pierdut piciorul drept în lupta cu cancerul şi are nevoie de 10.000 de euro pentru o proteză specială. Diagnosticat anul trecut, tânărul de 16 ani a sperat până în ultima clipă că va scăpa de operaţie. Din nefericire, forma agresivă a bolii nu l-a iertat.

Decizia medicilor de a-i amputa piciorul a căzut ca un trăsnet asupra părinţilor lui Marian, dar şi a colegilor de la Liceul „Anghel Rugină“. Cu toate că au sperat că nu va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală, forma agresivă a bolii i-a determinat pe medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti să recurgă la această soluţie extremă, miercurea trecută.


„Am sperat până în ultima clipă că Maica Domnului va face o minune şi nu va fi nevoie să îi taie piciorul. Din păcate, şedinţele de chimioterapie nu l-au ajutat prea mult“, a spus Nina Rusu, mama lui Marian.


Listă de aşteptare din 2009


În ciuda greutăţilor, Marian a dat dovadă că este un copil puternic care vrea să trăiască pentru a-şi împlini visul de a urma Facultatea de Management.


Pentru asta, adolescentul ar avea nevoie, acum, de un scaun cu rotile şi o proteză exterioară de probă, până când va reuşi să înlocuiască partea lipsă a piciorului cu o proteză definitivă care l-ar putea ajuta să meargă normal. Din nefericire, costurile acestor dispozitive temporare se ridică la aproximativ 5.000 de lei, iar o proteză definitivă ajunge la 10.000 de euro.


Cu toate că are dreptul legal de a obţine gratis aceste dispozitive de la stat, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui are o listă încă din martie 2009 cu persoane care aşteaptă, ca şi el, să primească proteze speciale.


Vrea să meargă la şcoală


„Noi mai avem aproximativ 8.000 de lei în cont, bani strânşi de colegii lui Marian. Din câte am înţeles, ca să îi putem procura dispozitivele acestea prin CJAS durează mai mult de un an, iar el m-a rugat să fac orice ca să poată merge la şcoală“, a mai spus mama adolescentului.


În acest moment, cea mai mare dorinţă a lui Marian este aceea de a-şi continua studiile. El îşi doreşte să meargă pe picioarele lui la şcoală începând din această toamnă şi să nu lase boala să-i ameninţe viitorul. 


Cei care vor să îl ajute pe Marian pot face donaţii în următorul cont: RO55RNCB0501113 176470001. Contul este deschis pe numele Rusu Ticu-Marian la sucursala BCR 13 Decembrie situată în Vaslui, strada Ştefan cel Mare, nr. 1, bl.434, sc. A.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite