Vaslui: Maidanezii, stăpâni pe străzile din Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii comunitari stau în haită pe trotuarele din Bârlad, printre picioarele pietonilor
Câinii comunitari stau în haită pe trotuarele din Bârlad, printre picioarele pietonilor

Patrupedele se plimbă nestingherite pe trotuarele din oraş, iar la spital ajunge zilnic o persoană muşcată de câini. Reprezentanţii Primăriei spun că n-au personal suficient pentru prinderea animalelor fără stăpân.

Numărul câinilor comunitari din Bârlad a ajuns de ordinul sutelor, susţin localnicii. Animalele se plimbă nestingherite pe străzile şi trotuarele oraşului, spre nemulţumirea locuitorilor, care, nu o dată, au fost atacaţi în drumul spre casă, mai ales seara.


Hingherii susţin că au acţiuni dese de colectare a patrupedelor, însă nu pot face faţă din cauza lipsei de personal şi a unei campanii de sterilizare a patrupedelor, care să atenueze măcar înmulţirea acestora.


„Noi mergem ori de câte ori suntem chemaţi de cetăţeni pentru a ridica animalele. Ele sunt depozitate în padocul amenajat în afara oraşului“, ne-a spus Adrian Cărăbăţ, şeful Serviciului de gestionare a câinilor comunitari.


„În haită, câinii maidanezi sunt foarte agresivi“


Bârlădenii spun că nu de puţine ori li s-a întâmplat să fie atacaţi de animalele hămesite de foame şi acuză municipalitatea  că nu organizează mai des acţiuni de prindere a câinilor fără stăpân. „Mai ales când sunt în grup, câinii sunt foarte  agresivi. Slavă Domnului, nu am fost muşcată niciodată până acum, însă au fost multe seri când m-au lătrat sau au vrut să mă atace. Este grav că nu se iau măsuri în această privinţă, mai ales că sunt copii care merg singuri pe stradă şi pot fi atacaţi oricând“, ne-a spus Mariana Sandu, pensionară. Alţi bârlădeni dau vina pe concitadinii lor, care hrănesc câinii şi îi adună cu zecile pe lângă scările de bloc.


„Sar la bătaie la hingheri“


„O parte din vină o au şi semenii noştri care cred că fac o faptă bună şi îi îngrijesc  pe câinii maidanezi. Dacă într-adevăr sunt iubitori de animale aşa cum spun, ar trebui să-i ia acasă, nu să le dea resturi şi să-i adune pe lângă blocuri. Ca să nu mai zic că s-a întâmplat să văd vecini de-ai mei care au sărit la bătaie la hingheri când aceştia încercau să prindă  animalele strânse în jurul blocului“
, ne-a spus Marcel Cristea, contabil.


Medicii bârlădeni spun că nu este zi în care să nu ajungă la Urgenţe cel puţin o persoană cu plăgi cauzate de câinii maidanezi. De a începutul anului, aproximativ 300 de bârlădeni au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost muşcaţi de câinii fără stăpân.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite