Vaslui: Mai puţine cadouri de Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În mall-ul din Vaslui sunt puţini cumpărători, chiar dacă sunt oferte tentante în magazine
În mall-ul din Vaslui sunt puţini cumpărători, chiar dacă sunt oferte tentante în magazine

Administratorii firmelor se plâng că n-au clienţi, chiar dacă au scos pe piaţă tot felul de oferte atractive.

Prin comparaţie, în perioada similară de anul trecut  magazinele erau pline de cumpărători, iar vasluienii cheltuiau sute de lei pentru a face cadouri prietenilor şi cunoscuţilor. În prezent, puţini mai sunt cei care trec pragul firmelor cu articole de îmbrăcăminte, încălţăminte sau cosmetice. În cel mai mare complex comercial din Vaslui administratorii îi invită pe vasluieni să cumpere două produse pentru a-l primi gratis pe al treilea.

Deşi această strategie este în avantajul clientului, puţini sunt cei care scot bani din buzunar. În dreptul unei parfumerii din complex, vasluienii citesc oferta, miros câteva mostre şi apoi pleacă. „Anul acesta am tăiat multă lume de pe lista de cadouri. Dacă anul trecut am mai cumpărat câte ceva la fiecare prieten, acum priorităţile sunt altele, precum datoriile şi copilul“, a declarat Lucian Onciu, bugetar.

Cadouri obligatorii pentru copii

Doar părinţii par să fie cei mai siguri clienţi deoarece trebuie să-şi ţină promisiunile de Moş Crăciun pentru micuţii lor.  „De obicei nu cumpăr cadouri, dar anul acesta sunt obligat. Băiatul meu i-a cerut lui Moş Crăciun o consolă, iar în acest an trebuie să-şi primească cadoul, pentru că altfel nu îl mai iubeşte pe Moş“, a spus Ionuţ Ţonea, manager de vânzări.

La magazinele de haine, reducerile de 50% nu i-au determinat pe vasluieni să plece acasă cu pantaloni, bluze sau rochii. Administratorii magazinelor de îmbrăcăminte cred că vor rămâne cu hainele pe stoc. „Anul acesta nu avem vânzare aproape deloc. Avem promoţii de 50% şi nimeni nu intră măcar să întrebe. Trecem o perioadă foarte proastă“, a spus Damian Cătălina, gestionară.

Singurele lucruri care se vând mai bine ca anul trecut sunt obiectele de decor, ale căror preţuri sunt între 10 şi 50 de lei. Magazinele cu ornamente de Crăciun merg şi acestea prost, singurele obiecte cumpărate fiind globurile de brad.


Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite