Vaslui: Magazinele „de vise“, interzise de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uşile magazinelor cu ierburi legale sunt la un pas de a fi închise de către consilierii locali
Uşile magazinelor cu ierburi legale sunt la un pas de a fi închise de către consilierii locali

Consilierii locali din Bârlad sunt decişi să voteze săptămâna viitoare un proiect de scoatere în afara legii a etnobotanicelor. Primăria Bârlad este printre primele din ţară care vor interzice aceste magazine. O decizie similară a mai fost luată în doar trei oraşe.

Magazinele „de vise“ nu au avut mare succes la Bârlad. Recent, pe unul dintre ele patronul a pus obloanele, iar celelalte două vor fi scoase în afara legii, potrivit unui proiect de hotărâre iniţiat de şefii Primăriei.

Documentul va ajunge pe masa consilierilor la mijlocul acestei luni, iar primarul Constantin Constantinescu este încrezător că aleşii vor susţine iniţiativa. „În momentul de faţă, lucrăm la expunerea de motive, iar consilierii vor vota la şedinţa de Consiliu Local de pe 17 noiembrie“, a declarat Constantinescu.

Sursele de droguri legale, neamendate

Niciunul dintre cele două magazine de etnobotanice nu are autorizaţie de funcţionare de la Primărie. Instituţia care ar fi trebuit să le ia la puricat, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Vaslui (CJPC), nu le-a mai trecut pragul de un an.

„Ultima dată am aplicat mai multe sancţiuni pentru că pe produsele scoase la vânzare nu erau trecute ingredientele folosite la preparare“, a spus Dan Cain, şeful CJPC Vaslui.

Medicii bârlădeni susţin că nu au fost cazuri grave în care o persoană care a consumat etnobotanice să ajungă pe mâna lor. Chiar şi aşa, bârlădenii îmbrăţişează iniţiativa municipalităţii.

Şefii magazinelor, în silenzio stampa

„Aceste magazine distrug tinerii. Chiar dacă, până acum, nu s-a întâmplat nicio nenorocire, nu trebuie să aşteptăm una pentru a pune lacătul pe aceste spaţii. E o iniţiativă foarte bună, pentru că, din ce am mai auzit, acolo se vindeau şi narcotice, nu doar etnobotanice“, crede Mihai Chiru, student.

Contactat telefonic, reprezentantul unui magazin de etnobotanice a refuzat să comenteze decizia municipalităţii. „Rămâneţi cu subiectul dumneavoastră de presă, eu nu fac niciun comentariu!“, a spus iritată Carmen Sandu, administratorul unui weed-shop din centrul oraşului.

Edilii din Suceava, Braşov şi Bucureşti şi-au anunţat intenţia de a interzice funcţionarea magazinelor de etnobotanice.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite