Vaslui: Măcelarul din Bârlad, coşmarul procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Nicolae Mihai arată spre locul crimei.
Procurorul Nicolae Mihai arată spre locul crimei.

„Adevărul de Seară“ a făcut, împreună cu anchetatorii, reconstituirea crimei care a oripilat tot oraşul. Acum 12 ani, un bărbat şi-a ucis fratele, după care i-a secţionat mâinile, picioarele şi capul şi le-a expus în faţa porţii.

Procurorul care a condus ancheta abominabilei crime, Nicolaie Mihai, spune că va rămane marcat toată viaţa de ceea ce a văzut în acea amiază de septembrie. Atunci, Neculai Albu, un subinginer de 53 de ani, şi-a ucis fratele, Ionel Albu, şi a transformat strada pe care locuia într-un muzeu al groazei.


După ce şi-a lăsat fratele fără suflare, l-a ciopârţit, i-a prins membrele în cuie de gardul locuinţei, iar capul l-a pus într-o găleată şi l-a lăsat în faţa porţii.


Casa părintească, mărul discordiei dintre fraţi


„Am anchetat foarte multe cazuri, dar cu siguranţă acesta a fost cel mai sadic pe care l-am văzut vreodată. Şi acum, după 12 ani, mai visez, din când în când, capul victimei, ce zăcea într-o găleată în faţa porţii. E greu să treci peste aşa ceva, probabil mă va marca pentru tot restul vieţii“
, ne-a spus Nicolaie Mihai, care a arătat reporterilor „Adevărul de Seară“ locul unde a avut loc grozăvia. După ce a comis crima, Neculai Albu a scris o poezie, intitulată „Epitaf pentru Ionel“, prin care a încercat să-şi justifice gestul.


„Aţi fost şi sunteţi lacomi de avere/ Avere, bineînţeles, nemeritată [...] / Ai fost pentru mine un nemernic şi un escroc/ De aceea ai sfârşit asemeni unui porc/ Nicu Albu, 1998“, preciza criminalul în acea scrisoare. Din spusele vecinilor şi ale anchetatorilor, cei doi fraţi se certau foarte des din cauza casei părinteşti în care locuiau.


Criminalul trimite scrisori vecinilor


Nici acum, când îşi execută cei 22 de ani de detenţie primiţi de la judecători, măcelarul Albu nu a uitat de casa din pricina căreia şi-a ucis fratele. Periodic, trimite scrisori unui vecin pe care îl întreabă cum mai arată locuinţa.


„Mă roagă să mă îngrijesc de casă, însă el nu ştie, săracul, că s-a transformat într-o ruină acum. Vin boschetari şi dorm în ea“, ne-a spus Vasile Pântea, care locuieşte vizavi de locuinţa criminalului.


La câteva ore după ce şi-a mascrat fratele, Neculai Albu a fost prins de poliţişti hoinărind cu arma crimei prin cartierul Munteni. Şi-a recunoscut nonşalant fapta, declarând anchetatorilor că era „într-o stare psihică labilă si precară“.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite