Vaslui: Lucrări pe şantier în aburi de alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii firmelor care se ocupă de renovarea clădirii în care se află cele două instuţii de cultură uită să-şi pună căştile şi centurile de siguranţă, dar nu şi doza zilnică de bere.

Sticlele cu băutură sunt la fel de prezente pe şantierul de la Teatrul „Victor Ion Popa“ şi de la Muzeul „Vasile Pârvan“ ca şi sacii de ciment. Lucrătorii sunt foarte atenţi ca cele dintâi să nu lipsească nici măcar atunci când sunt la înălţime. Reporterul „Adevărul de Seară“ a vizitat şantierul de la cele două instituţii şi a avut surpriza să vadă muncitorii cu o mână pe canciocul cu mortar şi cu cealaltă pe sticla de bere.

Unii au fost chiar foarte atenţi să-şi ia măcar un PET cu ei atunci când erau căţăraţi pe schele, la câţiva metri înălţime. Nu aceeaşi importanţă o primesc şi normele de protecţie a muncii. Niciunul dintre angajaţi nu purta cască de protecţie sau centură.

„Îi dau afară!“

Lucrările de renovare a clădirii care găzduieşte teatrul şi muzeul din Bârlad sunt executate de şase firme de construcţii din oraş. Coordonatorul investiţiei, Viorel Dumitraşcu, a spus că, dacă se va dovedi că vreun mucitor a consumat alcool la locul de muncă, va rămâne automat fără slujbă.

„Bineînţeles că nu le dau voie cu alcool. Dacă îmi voi da seama din poze despre cine e vorba, îl voi da afară imediat. Sunt atâţia şomeri care vor să muncească, aşa că nu stau prea mult pe gânduri“, ne-a explicat Dumitraşcu.

Modernizarea celor două instituţii, dar şi a Parcului „Victor Ion Popa“, a început în luna ianuarie a acestui an. Costurile totale se ridică la 5 milioane de euro, dintre care aproximativ 500.000 de euro sunt asiguraţi de către Consiliul Judeţean Vaslui.

Îşi pun viaţa în pericol

În această săptămână, în judeţul Vaslui au avut loc două accidente de muncă din cauza neglijenţei muncitorilor sau a angajatorilor. Victima unuia dintre accidente era în stare de ebrietate.

Dan Dima, reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, spune că muncitorii îşi asumă un risc mare când consumă alcool în timp ce lucrează. „Conform legii, muncitorul nu poate fi sancţionat de noi în astfel de cazuri, ci doar de angajator. În ceea ce priveşte consumul de alcool, niciun muncitor, indiferent de meserie, nu ar trebui să bea la serviciu“, a explicat Dima.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite