Vaslui: La sarmale înainte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sarmalele au fost oferite de primarul Constantin Constantinescu
Sarmalele au fost oferite de primarul Constantin Constantinescu

Record culinar în acest weekend, la Bârlad. Primăria și CARP au hrănit populația cu sarmale, fasole cu ciolan și vin.

Cea mai mare înghesuială a fost la sarmalele și vinul oferit de primărie, acolo unde bârlădenii au stat la cozi de zeci de metri.

Festinul a început sâmbătă atunci când, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a fost ziua porților deschise. Mii de bârlădeni au trecut pragul instituției, pe parcursul întregii zile, pentru a prinde una din cele 4.000 de porții de fasole cu ciolan. Meniul a fost stins cu un păhărel de must. „Noi sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și am avut activități pe parcursul întregii săptămâni. Prin intermediul acestei actțiuni ne-am propus să mai descrețim  un pic frunțile bârlădenilor, să-i facem să mai uite de necazuri", ne-a spus Nicolae Mihai, președintele CARP Bârlad.

 Cozi de zeci de metri la sarmale

Ieri dimineață, ospățul s-a mutat în Piața „9 Mai", acolo unde reprezentanții primăriei au împărțit câte o farfurie cu sărmăluțe și un pahar de vin. Prețul, câteva zeci de minute de stat în frig la coadă, nu i-a fugărit pe bârlădeni care au umplut ochi zona. Amatorii de sarmele spun că inițiativa este lăudabilă și s-a meritat să aștepte. „E ceva deosebit pentru orașul nostru și e bine că se mai fac și astfel de activități. Oricum, sărmăluțele au fost extraordinare, acasă nu ies atât de bune", ne-a spus Gheorghe Mihalache, pensionar.

Aflaţi mai multe detalii în

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite