Vaslui: Jandarmii ne învaţă să parcăm pe zebră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O maşină a Inspectoratului de Jandarmi a fost filmată de un vasluian în timp ce staţiona pe o trecere de pietoni din oraş. Şoferul a postat ulterior imaginile pe internet. La descrierea filmuleţului, vasluianul a dat de înţeles că jandarmii, care încălcau normele Codului Rutier, ar fi consumat băuturi alcoolice.

La Vaslui, oamenii legii au uitat care le este menirea. Ultimul exemplu de acest gen aparţine unor jandarmi, care la sfârşitul săptămânii trecute au lăsat la o parte atât normele rutiere în vigoare, cât şi bunul simţ. Aceştia au parcat o maşină a Jandarmeriei chiar pe o zebră de lângă Piaţa Traian.
Scena a fost filmată de un şofer care se afla în spatele jandarmilor. După ce a încărcat filmuleţul pe internet, vasluianul a scris şi o legendă  la material.

IJJ va demara o anchetă

„Jandarmi din Vaslui la o cutie de bere, parcaţi pe trecerea de pietoni din spatele Pieţei Traian. Deh, în parcare erau în văzul lumii şi mai era şi soare, se încălzea berea, cred“, scrie utilizatorul site-ului de video-sharing.

Acesta mai precizează că filmarea a fost făcută pe 16 iunie, la ora 10.00. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) au aflat de la reporterii „Adevărul de Seară“ despre isprava angajaţilor lor. Ei spun că în maşină erau patru jandarmi. „Doi dintre aceştia se aflau acolo pentru că trebuiau să întreprindă o acţiune comună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, iar alţi doi aveau alte sarcini de serviciu. Într-adevăr, pe filmare se vede că au parcat pe trecerea de pietoni, de aceea noi vom demara o anchetă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat acolo“, ne-a  declarat Lucian Modoranu, purtătorul de cuvânt al IJJ Vaslui.

Poliţia nu-i amendează

Acesta a mai precizat că jandarmii au fost identificaţi, însă identitatea lor nu poate fi făcută publică. „Nici nu se pune problema însă ca jandarmii să fi consumat alcool“, a mai spus Modoranu. Chiar dacă au încălcat normele Codului Rutier, jandarmii vor scăpa basma curată.

Potrivit legii, poliţiştii rutieri nu pot sancţiona neregulile decât dacă acestea au fost constatate de către ei înşişi sau dacă înregistrările cu diferite încălcări ale legii au fost efectuate cu aparate omologate. „Acest lucru este precizat în OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice“, a precizat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite