Vaslui: Jacuzzi şi cinema 3D la polul sărăciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia vine în plină recesiune economică, într-un oraş ciuruit de gropi, care are încă multe străzi din pământ.

Şefii oraşului Bârlad visează la un cinema 3D în locul celui vechi, un centru de tip SPA în fosta baie comunală şi o bază sportivă în Grădina Publică.

Aleşii au votat deja realizarea acesor investiţii, pentru care n-au bani, dar sunt dispuşi să facă un împrumut de trei milioane de euro. Au fost şi consilieri care s-au împotrivit. „Nu spun că realizarea acestor investiţii nu ar fi ceva frumos pentru oraşul nostru, însă nu cred că sunt oportune acum“, a spus Dumitru Bouroş, consilier local.

Şefii din Primărie i-au convins însă pe consilieri ca să voteze „pentru“, spunându-le că bârlădenii sprijină acest proiect. „Potrivit unui sondaj, peste 70% din locuitori sunt de acord ca aceste investiţii să se realizeze“, a argumentat viceprimarul Traian Petcu.

„Asta ne trebuie nouă acum?“

Locuitorii oraşului, în special cei care locuiesc în cartierele limitrofe care mai au încă străzi din pământ, au rămas ca trăsniţi când au auzit de planurile aleşilor. „Noi trăim ca la ţară, asta ne trebuie nouă acum? Ar trebui să se mai gândească şi la noi, pentru că suntem tot locuitori ai acestui oraş şi nu mi se pare normal să trăim ca la ţară“, ne-a spus Mircea Dan, locuitor din Munteni.

Mii de bârlădeni din cartierele Deal II, Munteni şi Podeni stau cu frica în sân, de câte ori plouă mai puternic, că ar putea rămâne izolaţi. Lucrările la noile investiţii ale Primăriei ar putea începe în toamna acestui an. Accesul bârlădenilor la cinema, centrul de înfrumuseţare şi baza sportivă va fi contra cost.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite