Vaslui: Îşi încearcă norocul la Bac-ul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua sesiune a examenului de bacalaureat a început astăzi. 1.700 de absolvenţi de clasa a XII-a au şansa să-şi reîncerce norocul şi cunoştinţele la probele pe care nu le-au promovat în sesiunile anterioare.

„Tot acum îşi pot încerca norocul din nou şi cei opt tineri care au fost prinşi când încercau să copieze în prima sesiune şi care acum sunt obligaţi să reia toate materiile. De asemenea, alţi 291 de candidaţi care au absentat în iulie vor avea ocazia să obţină o diplomă de bacalaureat. Aceştia susţin examenul numai la probele la care au lipsit“, a spus Mihaela Cososchi, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui.

S-au pregătit mai bine

La sesiunea din iulie a examenului au participat 3.533 de candidaţi, iar aproximativ 1.400 au fost respinşi. Ancuţa L. încearcă pentru a doua oară să obţină diploma de Bacalaureat. „Nu am picat la matematică şi nici la contestaţie nu mi s-a mărit nota îndeajuns. Am făcut câteva şedinţe de pregătire şi sunt sigură că, de această dată, voi promova“, ne-a spus tânăra în vârstă de 19 ani.

Astăzi şi mâine este programată susţinerea probei orale la limba si literatura română, iar pe 24 şi 25 august este proba orală la limba modernă. Ultima probă practică va fi cea de evaluare a competenţelor digitale, pe 26-27 august. Luni, 30 august, se va da startul probelor scrise, începând cu limba română. Rezultatele se vor afişa pe 5 septembrie.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite