Vaslui: Interviu haios cu antrenorul Viorel Hizo: "Ascult muzică simfonică şi dansez Tango"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Hizo
Viorel Hizo

"Dulăul", aşa cum este cunoscut în peisajul fotbalului românesc Viorel Hizo, a antrenat zece echipe în Liga I şi una în primul eşalon din China. În cinci rânduri a fost la Rapid, în trei la Ceahlăul şi o dată la Dinamo, Pandurii, Farul, Inter Sibiu, Progresul şi U Cluj. Hizo petrece sărbătorile acasă, la Sibiu, alături de familie.

Click!: Până când preconizaţi să antrenaţi?

Viorel Hizo: Eu ştiu? Până când voi fi solicitat. Rămâne la aprecierea conducătorilor de fotbal acest lucru. Dar ce, vi se pare că sunt prea bătrân?

Programele de pregătire de acum zece ani le mai folosiţi şi acum?

Aoleu. În fotbal totul se schimbă de la an la an. Un program de pregătire de acum doi ani nu mai este valabil acum, darămite unul de acum zece ani. Nu poţi fi rudimentar în pregătire, trebuie să vii mereu cu ceva nou.

Aţi putea lucra fără laptop?

Eeee, să nu credeţi că alerg la antrenamente cu laptopul în braţe. Îl ţin mereu după mine, pentru a fi la curent cu informaţiile din fotbalul italian, englez, spaniol şi german. Important este ce îţi rămâne în cap, nu ce îţi notezi pe laptop.

Aveţi atâţia străini. În ce limbă vorbiţi cu ei?

În română. Păi nu aşa e normal? Ce să facem acum, să învăţăm noi portugheza sau spaniola, sau să începem să ne angajăm translatori? Mourinho când a intrat în vestiarul lui Chelsea a spus: «Aici se vorbeşte doar engleza. Sunteţi obligaţi să o învăţaţi». La Inter şi la Real a făcut la fel.

Şi învaţă repede stranierii de la Vaslui româna?

Toţi ştiu foarte bine. Şi Rivas, şi Campano, care sunt aici de patru luni. Nu mai zic de Wesley, Kuciak, Gerlem. Este incredibil ce repede învaţă. Doar cu un singur jucător mi-e greu să mă înţeleg: cu Milanov. El nu pricepe o boabă nici în română şi nici în engleză, deşi e de un an şi ceva aici.

Care e cea mai bună femeie din showbiz-ul românesc?

Văd multe la televizor, dar chiar credeţi că ştiu cum le cheamă? Adelina Pestriţu? Nu domne, soţia mea şi atât.

Cine este mai talentat la dans, Borcea sau Copos?

Niciunul şi nici celălalt. Becali! Ah nu, N'Doye, care pentru mine a fost un jucător super şi cu care aş lucra oricând. Îi place să petreacă, dar ştie şi când să se oprească, iar pe teren e fantastic.

Dumneavoastră ce aţi dansat ultima oară?

Dansam pe vremuri tango cu soţia mea, nu mai ţin minte când s-a întâmplat ultima oară. Pe manele în niciun caz.

Antrenorul poreclit "Dulăul" s-a bucurat din plin de experienţa petrecută în China. "Aş putea scrie o carte despre tot ce am văzut în Asia", a mărturisit Hizo

Ce hobby-uri aveţi?

Multe. Sunt pescar bun, dar doar când am timp. Vizionez multe filme în timpul liber. Ascult muzică de toate genurile, acasă, în maşină. În special, muzică simfonică.

Sunteţi bucătar. Daţi-ne o reţetă?

Sunt un bucătar desăvărşit, dar nu pot să vă dezvălui reţetele mele. Veniţi la Sibiu sau la Vaslui şi vă gătesc o mâncare de cinci stele. La treburile gospodăreşti sunt number one. Dar la treburile mele, nu ale altora.

Aţi fost în multe ţări, unde v-a plăcut cel mai mult?

Când am fost în cantonamente nu m-am dus ca să mă distrez. Am vizitat America şi mi-a plăcut la nebunie. Prima oară s-a întâmplat la Campionatul Mondial din 1994, iar de atunci am mai mers de două ori.

Am fost la Los Angeles, San Francisco, Detroit. Am fost la Cascada Niagara şi alte locuri interesante, nu am stat şi am jucat rummy în vacanţe.

Cum a fost în China?

Dacă m-aş apuca acum să vorbesc despre China ar trebui să scrii o carte, nu un interviu.

Ce faceţi de Sărbători?

Voi petrece la mine la Sibiu, unde în aceste zile m-am luptat cu zăpada. Noi sibienii nu aşteptăm să vină primăria să ne cureţe trotuarele, le curăţăm singuri. Pentru că sunt tot timpul anului plecat, acum o să mă bucur de cei patru nepoţi, cu care vorbesc doar pe messenger când sunt la Vaslui.

Carte de vizită

Data şi locul naşterii: 6 februarie 1947, Sibiu

A antrenat: 1991-1993 Inter Sibiu, 1993-1995 Rapid, 1995 Progresul, 1995-1996 Rapid, 1996-1997 FC Braşov, 1997-1998 Dinamo, 1998-2000 Ceahlăul, 2001-2002 Rapid, 2002-2003 Farul, 2003-2004 Ceahlăul, 2004 Rapid, 2004-2005 Chongqing Lifan (China), 2005-2006 Pandurii Târgu Jiu, 2006-2007 FC Vaslui, 2007-2008 Ceahlăul, 2008 FC Vaslui, 2009 Rapid, 2010 Universitatea Cluj, 2010- FC Vaslui

Trofee:1991 - Cupa Balcanilor (Inter Sibiu), 2008 - Cupa UEFA Intertoto (FC Vaslui)

VEZI AICI MAI MULTE FOTOGRAFII CU VIOREL HIZO ÎN CHINA!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite