Vaslui: Intersecţiile din oraş, sufocate de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii parchează chiar în intersecţii fără să le pese că încurcă circulaţia
Şoferii parchează chiar în intersecţii fără să le pese că încurcă circulaţia

Autoturismele parcate ilegal de şoferii care ignoră cu bună ştiinţă indicatoarele rutiere încurcă traficul în oraş. Poliţiştii comunitari aplică zilnic peste 40 de amenzi conducătorilor auto care staţionează pe unde apucă. Cei mai mulţi dau vina pe lipsa locurilor de parcare.

În cea mai mare intersecţie din oraş, Crucea Gării, care face legătura între principalele artere ale municipiului Vaslui, la primele ore ale zilei circulaţia era îngreunată din cauza şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie.

Mulţi îşi lasă maşinile pe trecerile de pietoni sau pe prima bandă a străzii, apoi se plâng poliţiştilor care vor să-i sancţioneze de lipsa locurilor de parcare. „M-am dus la Înmatriculări să-mi pot lua numerele pentru maşină. Am lăsat-o numai pentru două minute, timp în care m-am trezit cu poliţiştii lângă maşină“, a explicat Gabriel M., amendat cu 200 de lei.

Ignoră poliţiştii

Bărbatul spune că lipsa locurilor de parcare este o reală problemă în municipiul Vaslui. „La această instituţie sunt numai câteva locuri. Nu este normal. Unde să o parchez dacă nu am loc?“, a adăugat Gabriel.

În aceeaşi intersecţie, în timp ce poliţistul completa procesul verbal pentru şoferul indisciplinat, un alt participant în trafic a parcat ilegal maşina chiar în spatele agentului.

„Este incredibil. Eu aplic o sancţiune unui şofer care nu respectă regulile de circulaţie, iar în spatele meu altul parchează nerespectând semnele de circulaţie“, spune poliţistul comunitar. Costică Moise din Vaslui s-a ales cu o amendă deoarece a parcat pe trecerea de pietoni. Bărbatul a spus că a avut „un scop nobil“ întrucât a tras pe dreapta pentru a vorbi la telefonul mobil. Chiar şi aşa, nu i-a înduplecat pe comunitari.

„Este prima oară când sunt sancţionat. Am tras pe dreapta ca să pot vorbi la telefon. N-am observat trecerea. Dacă asta este legea, încercăm să o respectăm“, a declarat Costică Moise.

Nu doar şoferii grăbiţi, deşi experimentaţi, au fost penalizaţi, ci până şi un om al legii care staţiona chiar în dreptul unei parcări, blocând intrarea. Vasluianul Emil Apetroaiei, poliţist în localitatea Dăneşti, nu a reuşit să-şi înduplece colegii nici măcar când le-a arătat legitimaţia de serviciu.

În fiecare zi, în Vaslui se întocmesc peste 40 de procese verbale pentru abateri disciplinare comise de şoferi în trafic. În municipiul Vaslui sunt aproximativ 4.500 de locuri de parcare şi peste 7.000 de maşini.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite