Vaslui: Internaţi în saloane cu prize periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au verificat spitalele din Vaslui şi Bârlad şi au scos la iveală numeroase nereguli, care favorizează apariţia incendiilor.

La spitalul bârlădean „Elena Beldiman“, în caz de incendiu, pacienţii n-ar şti pe unde să fugă. Pompierii au constatat că lipsesc cu desăvârşire indicatoarele care le-ar arăta bolnavilor drumul spre ieşire.


Amenzi de 1.500 de lei

De asemenea, paratrăsnetul nu funcţionează cum trebuie, iar mai multe uşi se deschid anapoda.„La secţia de Boli Infecţioase, scara de incendiu este din lemn şi ar trebui să fie din metal sau beton“, ne-a spus responsabilul cu prevenirea şi stingerea incendiilor la unitatea bârlădeană. Pentru aceste nereguli, reprezentaţii spitalului s-au ales cu două amenzi în valoare totală de 1.500 de lei şi cu un avertisment până la corectarea neajunsurilor constatate. „Pentru a remedia toate aceste deficienţe ne-ar trebui în jur de 100.000 de lei, bani pe care nu-i avem“, ne-a spus Viorel Petcu, managerul de la spitalul din Bârlad.


În unităţile sanitare din Vaslui  au predominat prizele stricate. „Sunt secţii în care prizele sunt foarte vechi şi ar trebui înlocuite. Vom lua toate măsurile astfel încât în scurt timp să remediem această situaţie“, a declarat Carmen Piseru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. La finalul controlului, pompierii au împărţit pliante informative personalului medical.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite