Vaslui: „Incoruptibilul“, tras pe dreapta la birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Cristian Zamfir susţine că este nevinovat
Poliţistul Cristian Zamfir susţine că este nevinovat

Poliţistul s-a ales cu dosar penal după ce un conducător auto l-a acuzat de luare mită, iar acum este la dispoziţia IPJ.

Cristian Zamfir a pierdut aura de „incoruptibil“ în luna martie  a acestui an, când Neculai Apreotesei din Fălticeni a făcut un autodenunţ la Parchetul Vaslui, pentru dare de mită. În reclamaţia sa, bărbatul spunea că a fost oprit de către agentul Zamfir în trafic, în comuna Soleşti, şi că i-ar fi dat omului legii 250 de lei să nu-l amendeze pentru că avea ITP-ul maşinii expirat.
Mita nu a putut fi dovedită

În ianuarie, Zamfir l-a sancţionat pe Neculai Apreotesei pentru depăşirea vitezei legale, l-a avertizat in scris pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi i-a dat un avertisment verbal pentru ITP-ul expirat. Şoferul a contestat amenda primită în instanţă, unde a pierdut procesul împotriva Poliţiei. În martie a depus autodenunţul.

În timpul anchetei nu s-a putut dovedi mita, iar procurorul de caz a trimis dosarul la judecată sub acuzaţia de „fals intelectual prin omisiune“, pentru că poliţistul nu l-a sancţionat pe sofer pentru ITP-ul expirat. „Agentul a fost trimis în judecată pentru că a dat avertisment verbal, pe care nu l-a consemnat în procesul verbal, iar acest avertisment trebuia dat pentru infracţiunea cea mai mică“, a declarat procurorul de caz Liliana Deciu.

Agentul se consideră nevinovat. „Puteam să-i dau amendă pentru toate neregulile, dar m-am gândit că are avea de plată un salariu întreg. Cu siguranţă acest dosar vine în urma activităţii mele de ani de zile“, a declarat Cristian Zamfir.

Nu are încredere în magistraţii vasluieni

Poliţistul vrea să ceară strămutarea dosarului în alt judeţ. „Cu siguranţă am să cer strămutarea dosarului pentru că am foarte mulţi «prieteni» aici. Nu cred că justiţia va fi imparţială“, a spus Zamfir. Dacă va fi găsit vinovat, agentul riscă între 6 luni şi 5 ani de închisoare.

„Incoruptibilul“ s-a făcut cunoscut în întrega ţară pentru că de-a lungul carierei sale a întocmit dosare penale unor deputaţi, judecători, procurori sau chiar unor colegi de breaslă. De două zile, până la o decizie finală a judecătorilor, agentul face numai muncă de birou. El completează diferite acte şi face rapoarte.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite